Chorvatský teenager se kvalifikuje na Australian Open a remizuje Djokoviče





Talentovaný teenager se poprvé dostal do chorvatského Davis Cupu

Dino Prizmić (Foto kredit: Hameltion/CC BY-SA 4.0)

Dospívající chorvatský tenisový talent Dino Prižmić si zajistil místo v hlavním taháku Australian Open.

Osmnáctiletý hráč se kvalifikoval na svůj první grandslam poté, co v závěrečném kvalifikačním kole v Melbourne porazil tuniského hráče Azize Dougaze, který je v žebříčku ATP 230. 6:3, 6:4.

Aktuálně 178. v žebříčku ATP Prižmić má za sebou těžký začátek svého debutu na grandslamu. Utká se s nikým jiným než s Novakem Djokovićem, nejlepším světovým hráčem, který vyhrál rekordních 24 grandslamových titulů, včetně 10 na Australian Open.

Prižmić pochází z chorvatského města Split, které bylo živnou půdou tenisových velikánů, včetně takových jako Goran Ivanišević, Mario Ančić a Mate Pavić.

Loni Prižmić předčil Jakuba Menšíka z Česka a stal se nejvýše postaveným osmnáctiletým hráčem světa. Poprvé byl také vybrán do chorvatského daviscupového týmu.

Chorvatsko má v mužském losování na nadcházejícím Australian Open čtyři hráče.

Borna Coric se v úvodním kole utká se 17. Američankou Frances Tiafoeovou. Borni Gojo čelí těžké výzvě v prvním kole proti Španělovi Roberto Carballes Beana, aktuálně na 67. místě na světě.

Marin Čilićkterý se vrací po dlouhé době kvůli zranění, se střetne s Maďarem Fabianem Marozsanem, který je v žebříčku ATP na 65. místě.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *