Chorvatsko jmenuje nového trenéra národního týmu U-17, který nahradí Roberta Jarniho





Chorvatsko jmenuje nového trenéra národního týmu U-17, který nahradí Roberta Jarniho

Stipe Pletikosa, Marijan Budimir, Marijan Kustić, Petar Krpan (Foto kredit: Drago Sopta/HNS)

Chorvatská fotbalová federace jmenovala Marijana Budimira novým trenérem chorvatské reprezentace do 17 let, kterou čeká v březnu pokračování kvalifikace na mistrovství Evropy UEFA do 17 let.

Budimir se v sídle Chorvatského fotbalového svazu setkal s prezidentem Marijanem Kustićem, technickým ředitelem Stipem Pletikosou a hlavním instruktorem Petarem Krpanem, kde dosáhli dohody ohledně jeho převzetí trenérské pozice v chorvatském týmu U-17, který nahradí Roberta Jarniho.

„Nečekal jsem takovou trenérskou příležitost, ale když se tato šance naskytla, nemusel jsem o ní příliš přemýšlet – Chorvatsko je nade vše, vést chorvatskou reprezentaci je hlavním cílem každého trenéra. Děkuji prezidentu Kustićovi, Stipemu, Petarovi a vedení Federace za velkou důvěru, kterou mi projevili. Před námi je kvalifikace mistrovství Evropy, kde nás čeká náročná skupina, ale jsme Chorvatsko a v každém zápase se musíme snažit o to nejlepší,“ řekl nový trenér chorvatských kadetů Marijan Budimir.

Budimír ve 43 letech hrál za mládežnické týmy chorvatské reprezentace jako hráč a po hráčské kariéře dosáhl výrazného úspěchu jako trenér juniorů Hajduku, který je dovedl v roce 2023 do finále UEFA Youth League.

Chorvatsko jmenuje nového trenéra národního týmu U-17, který nahradí Roberta Jarniho

Marijan Budimir a Marijan Kustić (Foto kredit: Drago Sopta/HNS)

„Jsem přesvědčen, že jsme pro naši reprezentaci do 17 let zvolili vynikající řešení, protože Marijan se osvědčil svou předchozí prací s mladšími věkovými skupinami. Pozorně jsme sledovali úspěchy Hajduku v dorostenecké lize a těší nás, že se nám podařilo přivést trenéra, jehož vliv byl v tom týmu jasně vidět. Děkuji Marijanovi, že přijal naše pozvání, a přeji mu hodně úspěchů v jeho práci s plnou podporou Chorvatského fotbalového svazu a naší logistiky. Mladší věkové skupiny jsou pro federaci důležitou strategickou prioritou, jak dokazuje toto jmenování,“ řekl prezident HNS Marijan Kustić.

Robert Jarni byl minulý týden odvolán z funkce trenéra Chorvatska do 17 let poté, co otevřeně prohlásil, že podpoří španělský klub Real Betis proti chorvatskému mistru Dinamu Záhřeb v jejich zápase Evropské konferenční ligy UEFA.

Federace sice uznává práva jednotlivců na podporu jakéhokoli klubu, i když je to v rozporu s chorvatskými zájmy, ale klade důraz na vyšší standardy pro trenéry národního týmu. Otevřenou podporu nechorvatským klubům ze strany zaměstnanců národního týmu považuje za nevhodnou a vysílá negativní zprávu, zejména hráčům, jejichž kluby jsou proti trenérově věrnosti.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *