Ivo Karlović oficiálně končí v dopise fanouškům





Ivo Karlović láme rekordy, když se blíží 42. narozeninám

(Foto kredit: Steven Pisano / CC BY 2.0)

Chorvatský tenista Ivo Karlović, kterému bude příští týden 45 let, dnes oficiálně ukončil sportovní kariéru.

2,11 m velký server, který ve své dlouhé kariéře vyhrál 8 titulů a měl nejvyšší umístění č. 14 na světě, sdílel zprávu s fanoušky v dopise.

Vážení fanoušci a přátelé,

Doufám, že tento příspěvek vás všechny najde v dobré náladě a se silným bekhendem!

Někteří z vás si všimli, že už je to nějaký čas, co jsem hrál turnaj, a stále se mě každý den ptají, jestli a kdy se vrátím na turné. Je mi líto, že vás zklamu, ale tímto dopisem to chci učinit oficiální a konečně oznámit svůj odchod do důchodu.

Měl jsem velmi potěšující, neortodoxní a dlouhou kariéru pocházející z extrémně skromných začátků, zejména pro tenistu. Chorvatsko bylo v 80. a 90. letech velmi odlišnou zemí, když jsem vyrůstal, a jsem velmi hrdý na své úspěchy a na to, co jsem dokázal překonat.

Rád bych poděkoval všem trenérům a lidem, kteří se podíleli a přispěli k mému vývoji jako tenisty. Bez vás by tato šťastná cesta nebyla možná.

Moje rodina mi poskytla obrovskou podporu a mám je nesmírně ráda. Těším se, že s nimi budu i nadále trávit čas dělat věci, které jsou pro nás důležité a které nás naplňují.

Všem z vás, kteří jste byli po celá léta fanoušky a podporovateli, děkuji, že jste byli součástí mé cesty. Všechny vás miluji a doufám, že se zase uvidíme.

Zůstanu blízko tenisu a pokusím se sdílet své znalosti a všechny neuvěřitelné zážitky na turné s novými generacemi tenistů. Cesta pokračuje a zaměření se přesměruje. Jsem vděčný.

Na zdraví,
Dr. Ivo

Karlović držel během své kariéry řadu rekordů. Byl držitelem historického rekordu v počtu es, 13 728, na ATP Tour, než ho v roce 2022 překonal Američan John Isner.

V roce 2021 se stal nejstarším hráčem, který vyhrál zápas ATP Tour od dob Jimmyho Connorse (42) a v roce 2020 se stal nejstarším hráčem, který vyhrál zápas na grandslamu za 42 let, když v prvním kole porazil Kanaďana Vaška Pospíšila. Australian Open.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *