Pete Radovich hovoří o Super Bowlu, chorvatském dědictví a dalších věcech v podcastu „Croatia and Sport“





Pete Radovich hovoří o Super Bowlu, chorvatském dědictví a dalších v podcastu „Chorvatsko a sport“

Pete Radovich v tričku Mišo Kovač na Super Bowl (Foto: X/Pete Radovich)

podle Chorvatského týdne

Pete Radovich (45), viceprezident pro produkci a hlavní kreativní ředitel CBS Sports, byl hostem druhého podcastu chorvatského rádia New York „Chorvatsko a sport“.

Radovich, 41násobný držitel ceny Emmy a producent Super Bowlu, je jedním z nejplodnějších světových televizních producentů. Narodil se v USA. Jeho otec pochází z Kapri u Šibeniku a jeho matka pochází z Pašmana.

Radovich v podcastu popsal, jak nabitý je přípravami na Super Bowl. Když se usmál, řekl, že je štěstí, že se Super Bowl koná každé tři roky místo každého roku, jinak by v CBS nezůstal.

Dále řekl, že práce na Super Bowlu pro něj byla velká čest. Poté, co Radovich zdůraznil svůj chorvatský původ, hovořil o raných fázích své kariéry a o tom, jak byl schopen zvládnout jakoukoli situaci. Řekl, že situace, ze které vzešel, byla vlastně výhoda.

Pete Radovich hovoří o Super Bowlu, chorvatském dědictví a dalších v podcastu „Chorvatsko a sport“

Pete Radovich na mistrovství světa 2022 v Kataru (Foto: X/Pete Radovich)

Moderátor podcastu Srecko Mavrek poté hovořil s Radovičem o rostoucí popularitě fotbalu v Americe a významném přínosu chorvatských sportovců k propagaci země.

Oba se shodli, že fotbal v Americe má lepší budoucnost a získá si popularitu, zejména během mistrovství světa ve fotbale 2026 v USA, Kanadě a Mexiku. Radovich také produkuje Ligu mistrů UEFA pro CBS a často navštěvuje Záhřeb na kávu s přáteli. Do Londýna jezdí dvakrát měsíčně.

Pete Radovich hovoří o Super Bowlu, chorvatském dědictví a dalších v podcastu „Chorvatsko a sport“

(Foto: X/Pete Radovich)

Podle údajů CBS je fotbal v současnosti třetím nejoblíbenějším sportem, dokonce populárnějším než baseball, řekl Radovich. Zmínil také chorvatského útočníka Petara Musu, který nedávno podepsal smlouvu s Dallasem, a potenciál Luky Modriče ukončit kariéru v Americe.

Moderátor se Radoviče zeptal, co si myslí, že je důvod, proč byli chorvatští sportovci tak úspěšní. „Věřím, že je to genetika a Chorvati jsou divocí a mají srdce a něco nepopsatelného. Kdybych měl tuto odpověď, prodal bych to do celého světa. Díky bohu, že je to tak!“

Mavrek a Radovich se také shodli, že vlastenectví je pro chorvatské sportovce významným motivačním faktorem. Radovich řekl, že například Vida a Lovren ze sebe dávají mnohem více, když hrají za chorvatskou reprezentaci než za své kluby. Radovič dospěl k závěru, že chorvatské sportovce spojuje láska k zemi a společná jednota k Chorvatsku.

Pete Radovich hovoří o Super Bowlu, chorvatském dědictví a dalších v podcastu „Chorvatsko a sport“

Mimochodem, Radovič často pobývá v Chorvatsku. Podle jeho pracovní smlouvy s CBS mu zaměstnavatel musí každé léto umožnit strávit pět týdnů v Chorvatsku. Kromě získání chorvatského občanství v roce 2023 v současné době pracuje na produkci „Football Must Go On“, filmu, který sleduje hráče ukrajinského Šachtaru během sezóny Ligy mistrů.

Poslechněte si celý podcast níže:





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *