Starosta Murteru, který utratil naše peníze v rakouském nevěstinci, byl potrestán. Nyní musí zaplatit 1600 eur





Komise pro rozhodování o střetu zájmů uložila ve středu starostovi obce Murter-Kornati Tonimu Turčinovovi pokutu 1600 eur za zneužití úředních práv tím, že požadoval vydání stavebního povolení na rekonstrukci jeho nemovitosti. v Murteru být urychlen.

Jak objasnili, Turčinov porušil § 7 c zákona o předcházení střetu zájmů tím, že zaslal správnímu odboru okresu Šibenik-Knin dopis s žádostí o neodkladné opatření související s případem, ve kterém osobně žádal o vydání stavebního povolení.

Naléhavý příkaz požadoval, aby byly urychleny věci v zájmu obce, většinou stavební pozemky, mezi nimiž byl i jeho. Na základě urgentního příkazu mu bylo povolení vydáno dne 9.2.2022.

Komise případ otevřela z moci úřední na základě medializovaných informací, poté si vyžádala informace od magistrátu a kraje.

Mimochodem, Turčinov je široké veřejnosti znám především svými rakouskými ‚aktivitami‘, konkrétně když v rakouském nočním klubu utratil přes 11 tisíc kun z obecních peněz za žehlení své úřední karty a náklady, které se údajně snažil utajit prostřednictvím účetnictví. V polovině dubna 2019, přesně jednu noc mezi 1:37 a 3:38 v klubu La Cocotte v Klagenfurtu, Turčinov třikrát použil obecní kartu a ukradl podle Telegramu 1 560 eur z rozpočtu.

Poté, co tato zpráva zaplavila média, vydal Turčinov prohlášení, v němž mimo jiné vysvětlil, že omylem, protože se jednalo o stejnou banku, zaměnil karty tak, že místo soukromé karty použil úřední kartu.

Zároveň se omluvil svým spoluobyvatelům s tím, že Obci Murter Kornati nevznikla žádná materiální škoda, neboť kartou uhradil náklady na ubytování pro obecní delegaci v téměř stejné výši. Na zdůvodnění návštěvy rakouského nočního života uvedl, že to bylo za účelem propagace obce, její budoucnosti a co nejlepších turistických výsledků.

A na účtu, kterým starosta zdůvodnil své výdaje, bylo uvedeno přenocování pro 12 osob a také velké množství jídla a vína, ale hotel Schlosswirt Ebenthal na dotaz médií odpověděl, že jejich hotel vystavuje veškeré účty za přenocování s. pobytovou taxu a DPH odděleně od účtu restaurace.jídla a nápoje a že nevystavili účet, se kterým ‚bara‘ Turčinov.

Na co přesně těch 1 560 eur šlo, se teprve určuje, nicméně jak jsme se od znalých problematiky dozvěděli, v uvedeném nevěstinci lze stravovací služby a ubytování platit kartou, ale ne zbytek ‚sladké černé nabídky‘. , která se platí výhradně v hotovosti, na ruce, z očí do očí.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *