Dalmatské město rozdává velikonoční vstupenky do 70 eur, dostanou je nejen důchodci, zde se musíte registrovat…





V letošním roce obdrží Velikonoce větší počet makarských důchodců, protože město Makarska se rozhodlo zvýšit hranici pro výkon práv ze 465 na 500 eur a částku Velikonoc pro důchodce s nejnižšími důchody a také pro nejzranitelnější osoby. skupiny, se zvýší z 50 na 70 eur.

Právo na Velikonoce v roce 2024 budou uplatňovat všichni důchodci z oblasti města Makarska, jejichž penze včetně zahraniční penze nepřesahuje 500 eur. Důchodci s důchodem do 300 eur mají nárok na 70 eur, důchodci s důchodem 300,01 až 500 eur dostanou 50 eur.

chorvatští veteráni starší 50 let, kteří mají nárok na podporu v nezaměstnanosti, osoby starší 50 let, které jsou nezaměstnané déle než 12 měsíců, osoby požívající práva na vnitrostátní odškodnění a osoby, které mají nárok na status rodiče nebo osoby pečující o péče o dítě s mentálním postižením nebo o osobu se zdravotním postižením.

Do loňska měli na velikonoční a vánoční prémii nárok pouze důchodci, loni byly zavedeny nové kategorie, přičemž se výše vánoční prémie zvýšila ze 40 na 50 eur. Novými opatřeními město Makarska pokračuje ve zvyšování sociálních práv, která jsou vzhledem k obtížné ekonomické situaci zaměřena na pomoc nejzranitelnějším sociálním skupinám.

Podle starosty Zoran Paunovićzvýšení sčítání je více než nutné, protože inflace doslova žrala důchody.

– Proto jsme umožnili uplatnit právo na Velikonoce většímu počtu důchodců, ale i těm s nejnižšími příjmy získat více. Je jasné, že bychom chtěli částky do budoucna dále navyšovat, to je jen malá pozornost na svátky dle aktuálních možností.

Pokračujeme v dalších opatřeních ke zlepšení kvality života našich spoluobčanů třetího věku. Po projektech „Čtením v důchodu“ a „Plaváním ke zdraví“ brzy představíme nový projekt, který výrazně usnadní život důchodcům v našem městě – řekl Paunović.

Sběr žádostí o uplatnění práva na Velikonoce trvá do 8. března, bližší informace jsou zveřejněny na webu Města.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *