Základní škola Lapad – Erika Konjuh, Lea Burazor, Nora Boroje a Eva Aleksić pod vedením Hadžiry Brković – mistryně státu!





Základní škola Lapad je státní mistryní v badmintonu pro žákyně. Pod vedením Hadžira Brkovićhrající ve složení Eva Aleksić, Lea Burazor, Nora Boroje a Erika Konjuhovábyl nejlepší na šampionátu konaném v hale Intersport v Poreči.

Školní sportovní klubpátek‚ Základní škola Lapad byla první ve skupině ‚H‘ s 3:1 lepší než Základní škola Savski gaj ze Záhřebu a poté také za stavu 3:1 I. Základní škola Bjelovara vyhrál čtvrtfinále, ve kterém byl lepší než Základní škola Pojišan ze Splitu 3:0.

V semifinále porazila Petka II. ZŠ Čakovec s 3:2 a ve finále byl lepší než Základní škola Frana Galoviće ze záhřebské Dugavy 3:2.

ZŠ Lapad hrála ve finále mistrovství republiky školních sportovních svazů Chorvatské republiky v badmintonu a v soutěži mezi žáky. Ve skupině se nezvládla kvalifikovat do čtvrtfinále a obsadila deváté místo. Hráli pod vedením Antuna Končiće Leon Milić, Ivor Dropulić, Mauro Gojavić a Antonio Mikulić.

Vystoupila na středoškolském přeboru v soutěži žáků Námořní technická škola Dubrovníkv soutěži studentek Gymnázium Dubrovník. Soutěž nakonec dokončili na děleném devátém místě. Pod správou je námořní technická škola Dubrovník Martin Sentić hrál ve složení Marino Matijaš, Patrik Konjuh, Niko Šumić a Ivan Mihatović, a Dubrovnické gymnázium pod vedením Ivan Batinić v týmu Margarita Đurić, Marta Vujica, Petra Šilje a Nika Obradović.

Každého turnaje se zúčastnilo 24 týmů.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *