Teprve teď přichází to pravé: Sunčané proti Žabacu začínají hon na Ligu mistrů





Vodní pólisté Solarisu zakončili první část chorvatského šampionátu s maximálním výkonem. Stejného počtu vítězství dosáhli Šibeničtí v osmi zápasech.

Vítězná série Sunčani skončila ve venkovním utkání proti záhřebskému Medveščaku. Tým trenéra Denise Seferoviće dosáhl dalšího vítězství i přes špatný vstup do utkání.

Medvjedi totiž využili ospalosti Šibeniku a ujali se vedení 5:0. Sunčani se však rychle zahřáli a již ve druhé čtvrtině šli do vedení (8:7).

Nejzkušenější – Petković a Vrdoljak – vzali věci do svých rukou a dali věci na své místo, protože Solaris byl před zápasem považován za velkého favorita.

Šibeničtí až do konce utkání v poklidu kontrolovali dění v bazénu.

Sunčani vstoupí do play off ze startovní pozice číslo čtyři, což znamená, že se ve čtvrtfinále utkají se záhřebskou Mladostou. Šibeničtí už Žapce v této sezóně dvakrát porazili.

Mladost ale mezitím dostala finanční injekci a navíc získali nového trenéra Damira Vincka, který nahradil Zorana Bajiće.

Ve čtvrtfinále se proto očekává velmi zajímavý dvojzápas, který odstartuje vítěze do boje o třetí místo, které vzejde z hraní kvalifikace Ligy mistrů.

Medveščak – Solaris 13:18 (5:2, 2:6, 4:6, 2:4)

ZÁHREB – Základna ve Světicích. soudci. Amdrej Franulović a Lea Saftić.

Medveščak: Udović, Kuleš, Car (6), Bakarić, Gavranić, Ljepava (1), Tolja (1), Šimunović (1), Reichel (1), Gagulić (1), Matešić (1), Brčić (1), Batoš, Beljan.

Solaris: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap (1), Jakovčević, Petković (6), D. Akrap (1), Pelicarić (2), Vrdoljak (4), Bulat (3), Burburan, T. Šparada (1), Štrkalj, Goleš.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *