Matka z pekla zavřela svého syna do psí klece, nechala ji vyhladovět, polila ji studenou vodou a mučila, dokud neupadl do komatu.





Po otci (Josef Fritzl) z pekla dostalo Rakousko i matku z pekla. Brzy soud této země vynese verdikt, který odsoudí matku, která týrala svého syna. Řeč je o procesu s 33letou Rakušanou z Waidhofen an der Thay, která zavřela svého 12letého syna do psí klece, hladověla ji, polévala studenou vodou a mučila, dokud chlapec nespadl do kóma. Fenix.

Média při čekání na verdikt informují o tom, že zrůdné matce hrozí dlouhý trest vězení. Státní zástupci ji a jejího 40letého přítele, který jí údajně navrhoval, jak týrat a zneužívat své dítě, viní ze spáchaných trestných činů, tedy pokusu o vraždu, a žádají je umístit do vězeňské nemocnice, tedy soudního znalce. -terapeutické centrum pro psychiatrické případy.

Tyto dvě ženy se seznámily v roce 2019 a poté se staly přáteli. Žalobci 40letou ženu viní z toho, že chlapcovu matku izolovala od zbytku rodiny a nabádala ji k násilnému chování vůči synovi. Údajně to byla ona, kdo matce řekl, aby syna zavřela do klece, kam se běžně vozí psi.

„Mučení dítěte jim udělalo radost,“ upozornil podle médií žalobce. Když byl matčin přítel zatčen, média již uvedla, že existují náznaky, že šlo o pěstování „sadistického kultu“.

Matka zpočátku o všem většinou mlčela a poté pod tlakem důkazů svou vinu částečně uznala. „Ale bez jakéhokoli pokání,“ hlásí média. U soudu v pondělí, první den procesu, řekla: „Vždycky jsem si myslela, že mě můj syn nenávidí.“ Už dříve uvedla, že syna potrestala, protože chtěla, aby byl poslušný. Vyprávěla, jak povzbuzena radou své kamarádky polila svého syna, který byl zavřený v kleci určené k přepravě, studenou vodou a nechala ji přes noc u otevřeného okna. I při teplotě vzduchu pod nulou.

Horor, ze kterého se každému normálnímu člověku ježí vlasy na hlavě, a tak není divu, že několik lidí, jak píší některá média, odešlo ze soudní síně na čerstvý vzduch při výpovědi matky o detailech hororového mučení jejího 12letého syna .

„Pokud byl hodný, dostal deku,“ řekla u soudu chlapcova matka a snažila se ospravedlnit.

Jak se potvrdilo, syna probudila poléváním hlavy studenou vodou. Po celém tom mučení, které trvalo od května do listopadu 2022, chlapec nakonec upadl do kómatu, úplně zmrzlý, vyhladovělý a s viditelnými zraněními z mučení. Po příjezdu do nemocnice měl tělesnou teplotu pouhých 26,8 stupně Celsia.

Pediatr Hans Salzer, který chlapce v komatu vyšetřoval, řekl, že jen o vlásek unikl smrti. A kdyby ho vzali matce jen o pár hodin později, byl by mrtvý, upozornil doktor Salzer. Dodal, že chlapec měl třetí stupeň omrzlin z celkových čtyř. Při čtvrté nastává smrt.

Chatovací zprávy na mobilních telefonech mezi matkou a jejím přítelem, který je v soudním procesu druhým obžalovaným, jsou pro žalobce důkazem, že čtyřicetiletá žena opakovaně dávala chlapcově matce rady, jak syna potrestat. Údajně na ni podle rakouských médií převedla i její matka vlastnictví svého domu. Astrid Wagnerová, hvězdná rakouská právnička, která hájí matku 33letého chlapce, řekla médiím: „Padla do rukou zlého sadistického muže.“

Advokát přítelkyně matky druhé obžalované Sascha Flatz vzápětí výpověď své kolegyně rozporoval a řekl jí: „Moje klientka je svobodná matka čtyř dětí, plná lásky. Kdyby věděla, jak moc je dítě mučeno, určitě by zasáhla“.

A zatímco se právníci jako obvykle perou, už teď je jasné, že, jak řekl soudní znalec u soudu, chlapec se „nikdy nevzpamatuje“ z mučení, které podstoupil. Obě ženy podle psychiatra a soudního znalce Petera Hofmanna „byly příčetné“. Protože ale hrozí nebezpečí opakování zločinů, byli požádáni o převoz do jednoho z rakouských forenzních a terapeutických center pro psychiatrické případy.

Co nyní znepokojilo rakouskou veřejnost, je skutečnost z procesu, že chlapec mohl být zachráněn „nejméně týden předtím“, protože sociální službě pro mládež muselo být zřejmé, že 12letý mladík byl v nebezpečí.

Media píše, že 18. listopadu 2022 byla u chlapcovy matky osoba ze Sociálního centra, která se musela přesvědčit, že je chlapec ve špatném stavu. Samozřejmě, pokud vůbec požádala, aby se podívala a jestli viděla toho chlapce.

Příslušná sociální služba pro mládež v spolkové zemi Dolní Rakousko se zatím neoznámila. Média dnes píší o možném šíření soudní obžaloby na ty, kteří se o chlapce postarali a včas mu pomohli, aby nežil „psí život“.

A když jde o chlapcův život, otec prý bydlel v sousední obci odděleně od matky, a protože syna dlouho neviděl, požádal kompetentní ústav, aby se někdo šel podívat, co se děje. s ním. Klubko děsu a hrůzy se začalo rozmotávat 23. listopadu 2022, kdy na dveře tehdy dvaatřicetileté matky zaklepala sociální pracovnice a v bytě našla vyhladovělého chlapce v komatu. Okamžitě zavolala záchranku a chlapce převezli do nedaleké nemocnice. Celý případ byl poté oznámen policii a justičním orgánům.

Nyní jsou v pohybu. Obžaloba je pokus o vraždu, zbavení osobní svobody, mučení, zanedbávání rodičů 12letého…

Pro obě obviněné ženy platí zásada neviny až do prokázání viny. A to pravomocným rozhodnutím soudu.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *