Dnes přechodně až oblačno a většinou teplo. Zde je možný déšť





Dnes se v Dalmácii očekává polojasno s občasným deštěm, zejména ke konci dne na jihu.

Foukat bude slabá a mírná vichřice, od poloviny dne se bude stáčet k jihu, která bude postupně sílit. Nejvyšší denní teplota většinou od 18 do 21 °C, , , je předpověď Státního hydrometeorologického ústavu.

V celém Chorvatsku bude proměnlivé, místy až oblačno. Místy déšť, hlavně v hornatém Chorvatsku a na Jadranu, nejprve na severu, večer i na jihu.

Po ránu místy ve vnitrozemí mlhy. Vítr je převážně slabý, místy mírný od severovýchodu a východu. Na Jadranu slabá a mírná, na severu místy silná a bouřlivá vichřice, sílící od poloviny dne na středním a jižním jihu. Nejvyšší denní teplota 11 až 16, na Jadranu a ve vnitrozemí Dalmácie 16 až 21 stupňů Celsia.

Zítra, v pátek, má být polojasno se slunečnými obdobími, častější ve druhé části dne. Na jihu ojediněle déšť, přeháňky a bouřky. Vítr je většinou slabý, v Lice, na východě a na dalekém severu, místy mírný jihovýchodní.

Na Jadranu mírné, místy ve střední a jižní části a velmi jižně, v noci a ráno v severní části bouřky. Nejnižší ranní teplota 4 až 9, na Jadranu 10 až 15 °C. Nejvyšší denní teplota většinou 12 až 17 °C.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *