Gaši splnil i druhý slib 5+5: Prijović nakoupil potřeby pro Social Supermarket v hodnotě 5 vstupenek na koncert. „Toto je skutečný Zadar“





Erol Gashi splnil i další slib za „balíčkem 5+5“ související s koncertem Aleksandre Prijović v Zadaru. Nejprve na znamení podpory a proti zákazu koupil pět vstupenek na koncert srbské hvězdy a nyní zakoupil pět vstupenek v hodnotě různých potravin a potřeb pro domácnost, které věnoval na humanitární účely. Status bývalého městského radního SDP, dnes asistenta poslance Evropského parlamentu Biljana Borzanová v Bruselu, zveřejněné na Facebooku, předáváme v plném znění:

„STOP INTOLERANCE VE SPOLEČNOSTI, 2. část

Splněna byla i druhá část slibu v boji proti nesnášenlivosti v naší společnosti.

Poté, co jsem rozdal 5 vstupenek těm, kteří chtějí jít na „zakázaný“ koncert Aleksandry Prijović v Zadaru, kontaktoval jsem Charitu Zadarské arcidiecéze a daroval potřebné věci ve výši 5 vstupenek na tento koncert pro uživatele Zadar sociální samoobsluha. Olej, rýže, mouka, mycí prostředek na nádobí, mléko, pyré, těstoviny… to vše se dnes našlo na pultech sociálního supermarketu!

Se zprávou STOP fanatismu!

Stop nenávisti, fyzickým útokům a zákazům. Ano dialogu, diskusím, argumentům, polemikám. Až do vyčerpání, až do úplného konce!

V minulých týdnech jsme byli svědky tváře Zadaru, že není. Byli jsme svědky nenávisti vůči jinak smýšlejícím, mnoha fyzických útoků a nečinnosti institucí. Kvůli všemu výše uvedenému jsem se rozhodl pro tento krok.

Vím, co Zadar ve své podstatě je, kolik dobrých skutků jeho občané v minulých letech vykonali. Jak je ta mlčící většina připravena na toleranci a mír, na lepší společnost pro ty, kteří přijdou po nás. Zadar není to, co bylo v ulicích mého města a na předních stránkách médií posledních několik týdnů. Zadar je to, co vidíte na obrázcích, a je čas vrátit takový Zadar zpět na mapu Chorvatska!“





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *