Velký zvrat: vrah Luky Bančiće se narychlo přestěhoval ze Splitu do věznice Šibenik, zde je přesně to, co se stalo





Přestože Ante Rušić (31), který je podezřelý z vraždy 22letého Luky Bančiće ve Splitu, sám napsal prohlášení, že spadl z postele a poranil si tak čelist a hlavu, jak víme, byl „propuštěn “ v cele splitské věznice v Bilicích. spolubydlící v místnosti, se kterou byl ubytován, píše Ranní noviny.

Již při jeho příchodu do vazební věznice, poté, co byl zařazen do přípravné věznice v „přeplněné“ Bilici, došlo ke konfliktu s ostatními odsouzenými, u kterých byl ubytován, protože jim kradl cigarety a nedodržoval hygienu.

Vše vyvrcholilo ve středu odpoledne, kdy dostal těžký výprask, a proto byl ve středu večer přivezen do KBC Split, kde mu lékaři diagnostikovali poranění čelisti a hlavy. Jeho zranění byla ošetřena v nemocnici a vzhledem k tomu, že zranění nebyla vážná, byl propuštěn a převezen zpět do vězení.

Lékařům a soudním úředníkům řekl, že se zranil, když spadl z postele, a popřel, že by ho někdo ve vězení bil. Rušić bude z bezpečnostních důvodů během dne převezen do věznice v Šibeniku, zatímco jeho bratr zůstane v Bilicích, hlásí Ranní noviny.

Vzhledem k tomu, že on sám napsal prohlášení, že utrpěl zranění při pádu z postele, nebude s odpovědnými osobami ve splitské věznici zahájeno žádné řízení. Vzhledem k okolnostem celé události ale odborníci na vězeňský systém říkají, že už když byl Rušić přivezen do vězení, bylo nutné myslet na jeho izolaci nebo okamžité přemístění z bezpečnostních důvodů do jiné věznice.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *