Vladimir Putin: „Lhali, NATO se připravuje k útoku na západ Ruska! Čeká je tragický osud!“ Zde je to, co řekl Rusům a světu ve svém dvoudílném projevu





– Rusko bojuje za svou svobodu a nezávislost – řekl ruský prezident Vladimir Putnim ve svém projevu o stavu národa, který sledovalo 1000 hostů v sále a kromě televize byl po celou dobu vysílán na videostěnách a v kinech Rusko.

Po minutě ticha za „padlé hrdiny“ pozdravil obyvatele Donbasu a Sevastopolu, které nazval hrdiny, a zdůraznil, že jejich povstání proti ukrajinským úřadům je „věc hrdosti“.

Putin poukázal na to, že většina Rusů podporuje válku na Ukrajině, kterou Rusko podle něj nezačalo.

Tvrdil, že „jasná většina populace“ podporuje jeho válku na Ukrajině a že Rusko tuto válku nezačalo. – My jsme tuto válku nezačali na Donbasu. Jak už jsem mnohokrát řekl, uděláme vše pro to, abychom to ukončili, abychom vymýtili nacismus. Plnit všechny úkoly speciální vojenské operace. K ochraně suverenity a bezpečnosti našich občanů – řekl ruský prezident, který věří, že politická jednota Ruska je klíčová a nedovolí nikomu zasahovat do vnitřních záležitostí.

Zdůraznil, že Rusko projevuje plnou odpovědnost za použití jaderných zbraní a odkázal na americká obvinění, že Rusko vypustilo jaderné zbraně do vesmíru. – To je lež, abychom vypadali špatně. A tady si musíte pamatovat, že posledních 15 let navrhujeme omezit používání jaderných zbraní – řekl ruský prezident a řekl, že západ jeho země musí být po rozšíření NATO o Švédsko a Finsko dostatečně chráněn.

– Lhali, připravují útok. Síly NATO se chystají zaútočit na naše území a používají k tomu nejúčinnější síly. Musí pochopit, že máme také zbraně, zbraně, které by je mohly porazit na jejich území. To vše reálně hrozí konfliktem s použitím jaderných zbraní a zničením civilizace. Copak to nechápou?! – Putin tvrdil a dodal, že osud jakékoli země, která zaútočí na Rusko, by byl tragický, protože takový krok by mohl povzbudit použití jaderných zbraní.

Obvinil Západ z rusofobie a zdůraznil, že bez Ruska není na světě pevný mír. V téměř dvouhodinovém projevu, který přednesl dva týdny před volbami, ruský prezident slíbil snížit chudobu v zemi z 30 na 7 procent, investovat miliardy rublů do zvýšení porodnosti, vzdělání, průmyslu, zejména pak IT sektor, rozvoj umělé inteligence a digitalizace a zemědělství a rybolov. – Rusko loni zaznamenalo vyšší růst než všechny země světa, každá evropská země a každá země z tzv G7. Jsme největší ekonomikou v Evropě podle HDP a pátou na světě. Tento růst a jeho kvalita nám dává naději, že se v budoucnu staneme čtvrtou ekonomikou světa. Tento růst se však musí odrazit i v příjmech domácností – upozornil ruský prezident a slibně navýšení platů zakončil svůj projev: Jsme jedna velká rodina. Splníme všechny naše sny o budoucnosti Ruska!“





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *