Obdržela tři nová vozidla v hodnotě 350 000 eur na základě veřejné zakázky EU na komunální zařízení pro údržbu systémů odvodnění odpadních vod





Vozový park utilitní společnosti Vodovod Vir je od pondělí bohatší o tři vozidla v celkové hodnotě 348 625 eur včetně DPH. Tento mimořádně hodnotný a pro obchodní potřeby podnikový nákup vozidel učinil Virův podnik veřejných služeb na základě veřejné zakázky na komunální techniku ​​pro údržbu kanalizace, tedy prostřednictvím projektu EU „Zlepšení vodárenské a komunální infrastruktury „. Obzvláště cenným vozidlem v nové kolekci je speciální CCTV dodávka IVECO pro kontrolu s kamerami v hodnotě 185 500 EUR včetně DPH, zatímco nákladní vozidlo IVECO a vozidlo pro přepravu pracovníků a materiálu o hmotnosti 10-12 tun měly celkovou hodnotu 163 125 EUR s DPH. . KÁĎ. Předání proběhlo v pondělí a o den později se nové komunální krásky postavily před kameru na pláži Jadro.

– Pro naši společnost je to významný nákup, protože jde o základní aktiva pro práci. Tato vozidla jsme opravdu potřebovali – říká ředitel Vodovodu Vira Hrvoje Bašić, který se předání vozidla zúčastnil ve společnosti inženýra a projektového manažera EU Ivana Magaše a zaměstnanců Emila Radoviće, Željka Čavrega a Vlada Horvata. Horvat, Radović a Petar Grbić budou zaměstnanci firmy Viran na dvoutýdenním školení pro řízení vozidel.

K internímu záznamu potrubí slouží drahé CCTV vozidlo s kamerou, které poslouží k měření pádů, detekci případných ucpání nebo potenciálních poruch při uvolňování potrubí. Kromě kamery má CCTV vozidlo také softwarovou podporu, která umožňuje geodetický záznam.

– V terénu – dodává ředitel Bašić – to nebude často, ale bude, když to bude nutné a nutné, zvláště když je tam kolem 300 kilometrů potrubí.

Vodovod Vir na ostrově Vir má v tuto chvíli asi 80 kilometrů potrubí s přípojkami, zatímco v aglomeraci Nin, Privlaka a Vrsi je to 120 kilometrů a s přípojkami přibližně 250 km. Ostatní zakoupená vozidla IVECO jsou standardní nákladní vozy , jeden s dvoukabinou, která bude sloužit při každodenní práci firmy na úseku od nádraží na ostrově Vir ke hřbitovu ve Vrsi. V tomto rozsahu asi 30 kilometrů silničního vedení jsou nejvzdálenější body s šachtami, takže k obhlídce trasy bude nasazena technika, tzn.

potrubí a čerpací stanice, které budou v oblasti Vir, Nin, Privlaka a Vrsa. Do konce roku dostane Vodovod Vir další nákladní vůz, tzv. speciální vůz, který bude sloužit k čištění kanalizačního potrubí, zatímco o něco dříve si společnost Vir pořídila rypadlo v celkové hodnotě 141 875 eur včetně DPH. , včetně dvou kbelíků na menší a větší výkopy a grejdru, který výkopy dokončuje. Na základě veřejné zakázky bylo pořízeno i kombajn s přídavným zařízením od renomovaného francouzského výrobce MeCALAC na zařízení pro údržbu veřejných odvodňovacích systémů, tedy projekt, jehož pořízení je spolufinancováno Evropskou unií (71 procent). Ministerstvo hospodářství a udržitelného rozvoje (10 procent), státní podnik Hrvatske voda (10 procent) a ve zbytku hodnoty projektu další územní samosprávný celek. Jen za poslední měsíc si Vodovod Vir pořídil vozidlo v hodnotě 490 500 eur, k němuž po příjezdu přibude další speciální vozidlo na čištění kanalizačního potrubí.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *