Radní HDZ Vrančić zaútočil na Bulj kvůli dopravním zácpám: ‚Přestaňte umírat pro Sinj, začněte žít pro město!‘





radní HDZ Frano Vrančić na zasedání městské rady Sinj se zeptal starosty Mira Bulja co udělal pro snížení neúnosných dopravních zácp v oblasti města a vysvětlení opodstatněnosti výstavby plánovaného úseku státní silnice D1, který by se stavěl od D1 v Brnaze přes obec Šabiće přes ul. silnice Sinj – Otok Dalmatinski, aby se spojila se silnicí Sinj – Glavice u Dalmatinů, píše Ferata hr.

– Jaký úsek odlehčující dopravu, tedy obchvat, pokud bude provoz opět probíhat ve městě Sinj od křižovatky Gornji a Donji Glavica po ulici Dimovinski rata až po rotor v centru města? Je pravda, že nereagujete na dopisy ŽUC ohledně stavby silnice Masle – Piket, která by výrazně dopravně ulevila centru města a na kterém zasedání zastupitelstva kraje jste projednávali výstavbu té samé silnice – zeptal se Vrančić.

Práce na aglomeraci

Bulj odpověděl, že hustotu dopravy přes Sinj a dopravní zácpy nejvíce ovlivňují práce na projektu aglomerace.

– Máme problém ohledně cesty z Dalmatinky, tedy kaple sv. Antonína přes Šabić na státní silnici D1 v Brnaze, protože chorvatské silnice se stavbou opožďují. Plánované silniční koridory byly zakresleny asi před 20 lety, ale nic se nestavělo.

Domnívám se, že nyní je již pozdě na všechny cesty, které se táhly přes Brnaze, protože mezitím se osady rozšířily a postavily. Je to 20 let pozdě a vidíme, že je příliš pozdě na to, aby se všechno plánované stihlo před Maslou a Ivkovićem Glavicou.

Ohledně cesty z Masly do Piketu jsem jim veřejně řekl, aby ji postavili. Pokud jde o mě, ať začnou okamžitě pracovat. Zastupitelstvo obce Brnaza však s touto cestou nesouhlasí. Přinesli petici s 600 podpisy. Zajali lidskou půdu a lidé se jí nemohou zbavit. Takže cestu buď vyčistíte, nebo postavíte. Každá cesta je dobrá, ale musí se koordinovat s občany – odpověděl starosta.

„Občané se dusí v benzínu“

– Jak od vás můžeme něco očekávat, když jste vedle rotoru postavili ploty, ale nesplnili jste svůj slib postavit podchod? Jste jediný, kdo ví, jak komunikovat se ŽUC, když je potřeba smazat horizontální signalizaci!

Uvolnění přechodů pro chodce u rotoru je vaším jediným dopravním řešením. Buďte chytrým starostou. Buď se držte svého velkokapitalistického GUP a PP a podpořte výstavbu silnice Šabići – Dalmatinka – Glavice nebo najděte konkrétní řešení.

Obyvatelé Sinji se dusí benzínem a nemají čas na vaši národní, regionální a evropskou kampaň. Starosta, přestaňte umírat pro Sinj, začněte žít pro Sinj! Začněte pracovat na jeho vývoji a všestranném zlepšování – řekl Frano Vrančić.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *