Tým pěstounské péče zintenzivňuje své aktivity ve městě Šibenik





Členové týmu pěstounské péče Chorvatského institutu pro sociální práci Krajských služeb Šibenicko-kninské župy se setkali s vedoucí Správního odboru sociálních aktivit města Šibenik Mirjanou Žurić a jejími kolegy, aby se dohodli na spolupráci při propagaci pěstounské péče a zvyšování počtu pěstounských rodin. Hlavním cílem je postarat se, případně adoptovat, děti bez adekvátní rodičovské péče, ale i seniory a nemohoucí, jakožto nejzranitelnější skupiny naší společnosti.

Při té příležitosti byla zdůrazněna potřeba intenzivnější práce na rozšíření sítě pěstounských rodin v oblasti Šibenicko-kninské župy a zejména ve městě Šibenik. Členové nově vzniklého týmu seznámili zástupce správního odboru resortu se svými aktivitami a plány v oblasti pěstounské péče a také přáním, aby naše prostředí společným postupem všech zainteresovaných stran – od jednotlivců až po instituce, mělo intenzivně se zapojit do jejího rozvoje a zdokonalování, neboť pěstounská péče, jak již bylo řečeno, má strategický význam pro systém sociální péče i pro celou společnost.

„Pěstounství je ušlechtilá a nezištná praxe, která mění životy, poskytuje teplo domova, lásku a bezpečí těm, kteří to nejvíce potřebují,“ uvedli členové pěstounského týmu.

Vedoucí Mirjana Žurić připomněla, že péče o blaho dětí i dospělých, seniorů a nemocných je jednou ze základních povinností jednotlivců, institucí, ale i celé společnosti, a oznámila týmu pěstounů, že může od města Šibenik očekávat nejen deklarativní, ale i skutečnou podporu.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *