Spočítali jsme, kolik zápasů odehrál Hrvoje Cvjetković v dresu Square, kapitán, který v roce 2014 plakal, nyní říká: ‚Takovou situaci si nepamatuji!‘





Hrvoje Cvjetković je kapitánem a držitelem rekordu Náměstí. Poslední jmenovaný je stále k dispozici od 23. dubna 2021 a druhé části čtvrtfinále play-off o mistra proti Olmissum v Gospina Polje. Poté hrál za dubrovnický klub 318. a byl poslán Bartul Vukojević do historie.

– Takovou situaci si nepamatuji, dvě kola před koncem ligové části mistrovství a jsme na prvním místě a rozhodujeme si to sami. S letošní sezónou můžeme být opravdu více než spokojeni, ale teď ta nejdůležitější část teprve přijde. Nejprve konec Poháru, pak poslední dvě ligová kola a baráž o mistra – nejprve promluví kapitán Square o aktuálním okamžiku.

Pak asi to první, co je čeká. Finalisté Chorvatského poháru, který se hraje od 1. do 4. března v domově ‚červenomodrých‘ Gospina polje. Ve vitrínách dubrovnického klubu je pouze jedna trofej, a to ta z Poháru získaného v roce 1998.

– Vytváří to tlak? Ano, ale pozitivní. Naše ambice jsou známé. Bojovat o obě trofeje a když se přiblížíte tak blízko, tlak tam určitě je, ale je to něco normálního, s čím se musíme vypořádat. Po deseti letech máme možnost zaútočit na pohár před domácím publikem.

Úkol je pro ně již zpočátku obtížný. Nový čas je skvělý tým. Před deseti lety ve čtvrtfinále měli „červenomodrí“ za soupeře člena nižších řad Grobnika a bez větších problémů zvítězili 5:1 a vyhráli semifinále, ve kterém vyhrál první favorit, Záhřeb Národní, ale nedokázali ve finále překonat Split. Porážka 3:4…

Stanoinvest Futsal Pula, obhájce titulu, je ve zkoušce první. Zápas proti týmu ze Slavonského Brodu, Broda 035, druhé divize. První čtvrtfinále začíná ve 12:50. Pak Futsalové Dynamoaktuální mistr, hájí roli favorita proti druhé divizi Novi Marof (15.15), a poté dvě „jižní“ zrcadla. Prvoligový hráč Olmissum a hráč druhé ligy Šibenik v roce 1983. jsou soupeři od 17:45 a nakonec od 20:15 jediný pohárový zápas Premier League v pátek 1. března: Náměstí nebo Nový čas.

Před zahájením čtvrtfinálového derby proběhne semifinálový los, kdo bude hrát v sobotu 2. března od 16:30 a kdo od 19:30? Finále je v pondělí 4. března od 19:15.

Všechny zápasy vysílá živě televize Max Sport 1. Vstupenka na celý turnaj, všech sedm zápasů, se prodává za cenu 20 eur.

Pamatuji si Cvjetkoviće na finále Poháru 2014, protože dostal druhou žlutou kartu kvůli špatnému střídání v semifinále, byl vyloučen a den poté nemohl hrát finále na Gospina polje.

– Brečel jsem kvůli tomu. Je to pro mě těžké i dnes, když si na to vzpomenu. Mimochodem, nejvíc jsem doufal v trofej před Final Four Chorvatského poháru 2019 ve Slavonském Brodě, ale semifinále jsme prohráli na penalty s Uspinjacou Gimkou a vedli jsme až pět minut před koncem se dvěma body. … – řekl Cvjetković ve velkém rozhovoru pro Dubrovnik Herald kdy se stal rekordmanem Sqaure.

Abychom nezapomněli – páteční zápas Cvjetkoviće s Vrgorcem v Gospina polje, výhra 1:0, byl pro Cvjetkoviće 385. zápasem v dresu Square!

Čtvrtfinále Square Cupu – Nový čas je posledním zápasem prvního dne, v pátek 1. března. Začíná ve 20:15.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *