Bývalý ministr Hrvoje Vojković byl předveden do budovy EPPO k výslechu





Hrvoje Vojkovićbyl předveden na EPPO bývalý ministr hospodářství, který byl dnes zatčen pro podezření ze strany EPPO, že se v letech 2020 až 2022 snažil pomocí padělaných dokumentů získat z evropských fondů asi 400 000 eur na pěstování tulipánů. velitelství k výslechu kolem 20:35 a v Savské ulici, kde přednese svou obhajobu.

Připomínáme, že Úřad evropského veřejného žalobce (EPPO) v Záhřebu dnes oznámil, že ve spolupráci s istrijskou policií vede naléhavé důkazní řízení proti dvěma osobám zatčeným za dotační podvody v zemědělství a padělání dokumentů, mezi nimiž je i Vojković.

EPPO, aniž by odhalila jejich totožnost, oznámila, že má podezření, že se oba podezřelí dopustili dotačního podvodu a padělání dokumentů v souvislosti se třemi výběrovými řízeními v odvětví zemědělství vyhlášenými Agenturou pro platby v zemědělství, rybolovu a rozvoji venkova, píše Ranní noviny.

Tato tři výběrová řízení byla spolufinancována z fondů EU a EPPO je odpovědná za vyšetřování, stíhání a obvinění z trestných činů proti finančním zájmům Unie.

– Úřad EPPO po výslechu podezřelého rozhodne o dalším postupu v dané věci, o kterém bude veřejnost včas informovat. Do té doby nebudou zveřejněny žádné další podrobnosti, uvedli v tiskové zprávě.

Vojković a jeho spolupodezřelý budou po prohlídkách a shromáždění dalších důkazů předvedeni do kanceláře EPPO v Záhřebu k výslechu, poté Evropská prokuratura rozhodne o zahájení vyšetřování. Bude-li podezřelý požádán o vzetí do vazby, rozhodne o tom vyšetřovací soud krajského soudu.

Bývalý politik a člen HSLS byl odvolán z funkce prezidenta chorvatského představenstva osiguranje poté, co média v roce 2010 začala psát o údajně nelegální stavbě letohrádku s bazénem. O rok později byl obviněn z nelegální výstavby chaty v chráněné oblasti přírodního parku Žumberak-Samoborsko gorje.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *