HDZ of Sinj: „Starosto Bulj, věnujte Velikonoce lidem se zdravotním postižením a uživatelům minimálního příspěvku“





Městská organizace Sinj HDZ reagovala na rozhodnutí starosty Mira Bulja o proplácení velikonočních svátků.

Oznámení Městské organizace HDZ Sinj „I lidé se zdravotním postižením si zaslouží Velikonoce!“ podepsaný prezidentem Igor Vidalina. V tiskové zprávě se uvádí:

– Velikonoční prázdniny byly na Sinji vyplaceny poprvé v roce 2022, a to právě na podnět a návrh HDZ. Jsme proto zvláště rádi, že náš návrh na doplnění programu posledního zasedání zastupitelstva města o proplacení velikonočního svátku ve výši 100 eur, povzbudil starostu Bulje k ​​letošní, štědřejší platbě velikonočního dovolená oproti předchozím dvěma letům – nyní v částkách 130 a 70 eur.

Litujeme, že starosta Bulj a jeho koaliční partner SDP ze Sinje v rozpravě nepřijali návrh HDZ a rozšířili nárok na velikonoční svátky na důchodce s důchodem do 500 eur, a ne do 350 eur, jak mají. nyní tuto hranici omezili.

Jsme zvláště zarmouceni, ještě více zděšeni tím, že starosta Mir Bulj a SDP odmítli zařadit osoby se zdravotním postižením do kategorie občanů, kteří mají nárok na výplatu buď Velikonoc, Alkarica nebo Vánoc ) a uživatelů garantovaného minimálního odškodnění. z oblasti města Sinj.

Tímto vzkazem jim vedení města bohužel sděluje, že jsou „občany druhé kategorie“, což si nezaslouží!

K tomuto tématu také upozorňujeme, že je třeba vyvinout společné úsilí všech zainteresovaných stran ve společnosti, aby Svaz tělesně postižených Sinja „UTIS“, který byl po celou dobu nájemcem soukromé právnické osoby, konečně získal vlastní a odpovídající prostory pro práci a činnost a odpovídající vozidlo pro potřeby svých členů.

Pane starosto Bulji, přehodnoťte a změňte své rozhodnutí a umožněte lidem se zdravotním postižením a uživatelům garantovaných minimálních výhod právo na Velikonoce, aby mohli nadcházející velikonoční svátky přivítat alespoň o něco radostněji a hrději – upozorňuje Sinj HDZ v prohlášení podepsal prezident GO HDZ Igor Vidalina.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *