Nejprve třikrát první liga – druhá liga a nakonec jediná první liga čtvrtfinálový pohárový test, derby, kdo pojede dál: Square nebo Novo vřijeme?





Je domluvena etapa pro finálový turnaj Chorvatského poháru v malé kopané. To je důvod, proč byl v Gospina polje v minulých dnech dav. Dnes, první březnový den, je čtvrtfinálový den. Ve hře je osm týmů. Trofej je samozřejmě jen jedna. Kdo na něj koncem pondělí 4. března napíše své jméno.

To se povedlo polovině účastníků turnaje v Dubrovníku, jejich jméno je na listině pokořitelů. Náměstí, hostiteli turnaje, se to v roce 1998 podařilo a od té doby hoří touhou převzít novou trofej. Samozřejmě, pokud byste si mohli vybrat mezi šampionátem a pohárem, vybrali byste si prvního, stoprocentně. V letošní sezóně se jim ale v šampionátu opět daří a nyní i to, že jsou hostiteli závěrečného turnaje Poháru a chtějí získat dvojnásobnou korunu.

„Červení a modří“ jsou první dvě kola před koncem ligové části šampionátu. Vítají Nový časa před tím jdou k hostům Lanovky, která je zatím poslední, ale šest bodů, které jsou stále ve hře, může vše zvrátit, a to jak nahoru, tak dolů. Novo vrijema je také prvním soupeřem Square ve finálovém turnaji Poháru a tým z Makarské chce v letošní sezóně vzít obě ‚kýble‘.

Nový čas si na rozdíl od Square podmanil oba i ten druhý Olmissum. Futsalové Dynamo je aktuální šampion, jeho první a jediná trofej. Stanoinvest Futsal Pula je obhájcem poháru. Nebyla šampionkou a stejně jako Omišáci a Zagreb Blues má na mysli také následující: „Jak hezké by bylo vzít si dvojitou korunu.“

Všech pět prvoligistů je tedy stoprocentně „bláznivých“ a zbylí tři účastníci dubrovnického pohárového turnaje jsou druholigisté: Šibenik 1983, Loď 035 a Nový Marof. Dokáže někdo z nich překvapit? Obhájce titulu je ve zkoušce první. Zápas proti týmu ze Slavonského Brodu. První čtvrtfinále začíná ve 12:50. Poté futsalové Dinamo obhájí svou roli favorita proti Novi Marof (15:15), a poté dvě „jižní“ zrcadla. Olmissum proti Šibeniku v roce 1983, který je v roli vyzyvatele a který, abychom nezapomněli, hrál loni finále proti Pule (ve čtvrtfinále vyřadil domácí Futsal Dinamo a obhájce titulu, Novo vřijeme, v semifinále). Od 17:45 se hraje třetí čtvrtfinále a nakonec od 20:15 jediná předpremiéra čtvrtfinálového poháru první ligy: Náměstí nebo Nový Čas.

Než čtvrtfinálové derby začne, proběhne semifinálový los, kdo bude hrát v sobotu 2. března? První semifinále je od 16:30 a druhé od 19:30? Finále v pondělí 4. března začíná v 19:15. Živě vysílá všechny zápasy Max Sport 1 TELEVIZE. Vstupenka na celý turnaj, všech sedm zápasů, se prodává za cenu 20 eur.

Je to potřetí, co Dubrovník hostí finále Chorvatského poháru. Square jsem se dostal do finále v obou případech Rozdělit, a v rozhodnutí z roku 1998, kdy to bylo Final 4, slavil hostitel a v roce 2014, kdy to bylo, stejně jako nyní, Final 8, byl host, který je nejúspěšnějším klubem v soutěži. úspěšný. Aktuálně druholigový Split získal trofej desetkrát, Uspinača Gimka i Národní jsou dělené o druhé místo s pěti trofejemi pro každého. Mimochodem, stejně jako Square, Olmissum (2021), Novo vrijeme (2022) a Stanoinvest Futsal Pula (2023) vyhrály pohár každý jednou.

Všichni na Gospina Polje!





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *