Připravuje se Plán připravenosti a řízení rizik pro historické jádro





Město Dubrovník podepsalo smlouvu na přípravu Plánu připravenosti a řízení rizik pro „Staré město Dubrovník“ UNESCO, což je další aktivita Plánu správy historického jádra.

Cílem Plánu připravenosti je vytvořit dokumentaci v souladu s příslušnými směrnicemi UNESCO, které se dotýkají témat zajištění odolnosti vůči rizikům v oblastech světového dědictví v souladu s UNESCO, ICCROM, ICOMOS a IUCN a předcházet nebo omezit negativní důsledky katastrofa na majetku světového dědictví. Plán je zaměřen na snížení rizika pro památkové hodnoty, ale také pro lidské životy, fyzický majetek a životní úroveň.

Potřeba zmírnit potenciální přírodní a antropogenní rizika a posílit adaptaci na změnu klimatu spolu s rozvojem úspěšného systému reakce v případě aktivace rizik byla prostřednictvím plánu řízení identifikována jako velmi důležitá výzva. Z tohoto důvodu Plán řízení předpokládá rozvoj Plánu připravenosti, který zahrnuje integraci všech segmentů řízení rizik, jako jsou opatření na snížení rizik, připravenost, reakce a zotavení. Nedílnou součástí Plánu připravenosti a řízení rizik bude evakuační plán, který musí integrovat i opatření rozvoje zelené infrastruktury s cílem zmírnit rizika, zejména ta způsobená změnou klimatu.

Konečným výsledkem přípravy Plánu připravenosti by měly být rozpracované cíle, definované priority prostřednictvím akčního plánu a návrhy konkrétních opatření, organizačních modelů a pravidel, které by měly být přijaty na úrovni Rady města.

Záměr vytvoří společnosti URBANEX doo a TEHNOEKPERT doo a termín dodání je 10 měsíců. Hodnota podepsané smlouvy je 60 000,00 EUR bez DPH nebo 75 000,00 EUR s DPH.

 





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *