Skandál otřásá Dalmácií: Starosta HDZ jmenován – kmotr jako blízký spolupracovník: ‚Je to odborník, tehdy jsem nevěděl…‘





starosta Zadaru Branko Dukić (HDZ) rozhodla o novém vedoucím správního odboru sociální péče a zdravotnictví.

Je to o Mladý Klanc, jinak kmotra prvního muže města. Přestože média psala, že Klanac je s Dukićem spojen prostřednictvím kmotrovských vazeb, starosta tuto skutečnost dodnes neoznámil.

Zeptali jsme se přímo starosty Dukiće, zda je příbuzný s nově jmenovaným místním „ministrem“ z Kumu, a tady je to, co odpověděl.

– Proběhla veřejná soutěž v souladu se všemi předpisy, přihlásil se do ní jeden zájemce, podmínky a vlastnosti byly shledány jako vyhovující. Jako starosta nemám právní způsobilost někoho zbavit práva ucházet se o místo ve Správě města kvůli soukromým vztahům.

Ale ano, jsem s touto volbou spokojen, protože je to profesionální člověk s profesními zkušenostmi a úspěchy – řekl starosta s tím, že zadarská veřejnost zná předchozí práci šéfa Klance.

Vedoucí HDZ tvrdil, že je „profesionálem s letitou praxí právě v úkolech, které jsou pro Správní odbor sociální péče a zdravotnictví prioritou“.

– Hovoříme tedy o odborníkovi, který má všechny potřebné znalosti, školení a odborné zkušenosti pro výkon práce na daném pracovišti. Když jsem byl svědkem na jeho svatbě, nevěděl jsem, že budu starostou, ani to, že za mého primátorského mandátu bude nutné zvolit nového člověka do čela Správy sociální péče a zdravotnictví.

V tomto městě žiji celý život, žije v něm moje rodina a přátelé. Různé profese, schopnosti, obchodní ambice… Abych byl upřímný, osobně znám ze Zadaru minimálně každého čtvrtého.

S některými se setkávám pravidelně, s některými občas. Zejména s novým vedoucím je to vzácné – zdůraznil Dukić a dodal, že přihlášky do tohoto výběrového řízení také potvrdily, že městská správa má stále obtížnější najít profesionální a vyškolený personál, protože není konkurenceschopná s materiálními výhodami v reálném a tito pracovníci musí být hodnoceni pouze podle výsledků své práce.

Připomeňme, že kromě přihlášky na nového vedoucího byla přijata další žádost o zaměstnání do výběrového řízení na pozici vedoucího. Jiná osoba však na test na tuto pozici nereagovala, a tak Klanac zůstal jediným kandidátem.

Spolu se jmenováním Klanaca byl jmenován i bývalý úřadující vedoucí správního odboru pro fondy EU Stefani Mikulec Perković jejíž přihláška byla také jedinou obdrženou pro tuto soutěž.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *