Pero Mrnarević: „Je mi líto, že sestavením letošního programu REBEDU jsem nechtěně ublížil ženám, jejichž práce si normálně vážím





Po pořadateli série tribun REBEDU Pero Mrnarević dostal tvrdou kritiku, protože nepozval žádného panelistu (i když se panely konají právě na Mezinárodní den žen), nyní zveřejnil omluvu na svém facebookovém profilu:

– Velmi mě mrzí, že sestavením letošního programu REBEDU, ve kterém jsou všichni účastníci panelových diskusí muži, 8. března nechtěně ubližuji ženám, jejichž práce si vážím a jsou mezi nimi i takové, které budou našimi hosty . O to víc mě to mrzí, protože žádný druh diskriminace, dokonce ani diskriminace na základě pohlaví nebo pohlaví, pro mě není přijatelný.

Přál bych si, aby pozvaným účastníkům nebylo bráněno v účasti na fórech. Kdyby to tak nebylo, byli by v programu a určitě by se k tomu nedostalo, za což se nyní omlouvám.

Musím zdůraznit, že vzhledem k dynamickým změnám pozvaných účastníků do poslední chvíle neměli pozvaní hosté přístup k celému seznamu účastníků, a proto nemohou nést odpovědnost za mé organizační selhání. Tímto se ještě jednou hluboce omlouvám všem hostům a hostům a rodině Predraga Luciće, který si ke svým 60. narozeninám jistě zasloužil lepší památku, než ta, která se stala.

Také mě mrzí, že jsem některými nevhodnými slovy ublížil některým účastníkům korespondence na sociálních sítích. Snažím se mít na paměti, že drsná a nepřesná slova, která jsem od některých předtím dostal, by pro mě neměla být omluvou. Děkuji všem za kritiku, návrhy, podporu a pochopení, napsal Mrnarević.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *