Práce na Akademii Čingrija se blíží ke konci





Prefekt Nikola Dobroslavić a vedoucí správního odboru pro školství, kulturu a sport Jelena Dadić Račić si dnes prohlédli práce na projektu Akademisa Čingrija.

Akademis Čingrija je součástí projektu Regionálního centra kompetence v pohostinství a cestovním ruchu v hodnotě téměř 14 milionů eur.

Centrum kompetence v pohostinství a cestovním ruchu je jedním z hlavních projektů Dubrovnicko-neretvanské župy, jehož cílem je další zlepšování vzdělávání a celkové úrovně služeb v cestovním ruchu a pohostinství v naší oblasti.

Uspořádání a zřízení vily Čingri jako akademie pokračuje dobře a práce se blíží ke konci. Dubrovnicko-neretvanská župa stáhla, jak bylo dohodnuto, všechny dostupné prostředky z fondů Evropské unie. Práce související s těmito prostředky byly dokončeny a probíhají práce související s financováním z vlastních prostředků z rozpočtu Dubrovnicko-neretvanské župy.

Dubrovnicko-neretvanská župa prodloužila smlouvu se zhotovitelem do 31. března 2024 a to je závazný termín pro zhotovitele k dokončení prací, následuje proces technické kontroly a získání povolení k užívání.

Rádi bychom také zmínili, že vila Čingrija je chráněným kulturním statkem a že všechny práce musely být koordinovány s odborem památkové péče, což znamenalo další opatrnost a složitost při provádění všech prací.

Připomeňme také, že budova vily Čingrija byla městem Dubrovník postoupena Dubrovnicko-neretvanské župě za účelem zřízení Centra kompetence. V rámci projektu byly upraveny místnosti v suterénu pro potřeby kuchyně a laboratoře pro přípravu ryb a masa, cvičná místnost sommeliérů a vinný sklep pro potřeby cvičné místnosti s přidruženými pomocnými sklady a sociálním zařízením. . Suterén byl kompletně zrekonstruován z důvodu pronikání vlhkosti a let nevyužívání. V přízemí se nachází multimediální sál, prostor pro podávání jídel a nápojů a sociální zařízení. V prvním patře jsou pokoje, které budou primárně sloužit pro ubytování navštěvujících praktiků a učitelů. V podkroví byly zrekonstruovány pokoje, které budou sloužit pro ubytování studentů. Jižní část podkroví bude využita pro umístění systému vytápění/chlazení a dalších doprovodných zařízení.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *