Odborář podal na dalmatského starostu trestní oznámení: „Požadujeme návrat našeho komisaře do práce“





Právní poradce Nové unie pro Dalmácii Vedran Urania podal v pátek trestní oznámení na starostu Benkovce Tomislav Bulic a Shromáždění společnosti Benković z důvodu nevykonání pravomocného soudního verdiktu.

– Bulić jako nositel výkonné moci nezajistil výkon pravomocného soudního verdiktu Městského soudu v Zadaru ze dne 28.6.2023, kterým bylo nařízeno, aby bývalý zaměstnanec Městské společnosti Benković z Benkovce Darko Erlić vrátit se do práce do dvou týdnů po obdržení rezignace – řekl Urania.

Ředitel městské společnosti Ivan Mitrović a starosta se stále nepodřídili verdiktu soudu a úředník nebo odpovědná osoba, která pravomocný verdikt neprovede, musí být trestně odpovědná, uvedla Urania.

„Žádáme pouze o návrat našeho odborového komisaře Erliće do práce,“ je odhodlaná Uranija.

V listopadu 2022 byl propuštěn bývalý zaměstnanec benkovacké energetické společnosti Benković Darko Erlić, což bylo prohlášeno za nezákonné v verdiktech prvního a druhého stupně.

Ředitel Ivan Mitrović ho však i po nařízení výkonu rozhodnutí odmítá vrátit na pracoviště, jde o zjevný příklad porušení právního řádu Chorvatska.

„Kromě ředitele Mitroviće, kterého bereme na vědomí a proti němuž bylo zahájeno trestní stíhání, bereme ještě větší zodpovědnost starostovi Bulicovi. Osobně jsem s ním mluvil, pana ředitele podporuje a říká, že je to věc advokacie, ale profese má své slovo,“ říká Uranija.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *