Aco Stanković otevřeně o své 25leté kariéře: „Už bych nikdy nepozval jednoho člověka do svého moderátora“





Novinář Filip Pavić a moderátor Neděle ve 2 Aleksandar Stanković hovořili o Stankovićově boji s depresemi a také o jeho 25leté novinářské kariéře v nové epizodě podcastu Jutarnji list ‚On the devices‘. Stanković mimo jiné otevřeně mluví o tom, s kým by dnes opět rád udělal rozhovor a koho by už do pořadu nikdy nepozval, píše jutarnji.hr.

Ukazuje na Emira Kusturicu, srbského filmového režiséra, který náhle přerušil jeho rozhovor, jako na člověka, se kterým by se rád znovu pokusil promluvit.

– Rozhovor přerušil v návalu vzteku, nebylo to úmyslné, ani jsem to záměrně nevyprovokoval. Nezvládl dobře otázku, že zatímco Sarajevo hořelo, byl s nějakými podezřelými chlápky, od kterých dostával peníze. Byl jsem v jeho domě, takže to viděl jako špatné chování. Vykopl nás, dobře, že jsme nedostali výprask. Řekl: „Jednoho dne tě někdo zmlátí, když budeš takhle pokračovat“ – Stanković vylíčil incident.

Na druhou stranu jako hosta v neděli ve 2 vybral bývalého poslance Ivana Pernara, kterého by už nikdy nepozval.

– Nezaslouží si pozvání, je to totální selhání, politicky a společensky, postava, které by se neměla věnovat pozornost. Přitom je velmi chytrý a dobře manipuluje s médii, využil mě – říká.

Stanković se v podcastu dotkl také svého boje s depresí, jak vypadal proces psaní knihy ‚Depra‘. Vyprávěl také o neobvyklých životních epizodách, které ho spojovaly s Pavlem Kalinićem a Jadrankou Kosorovou, a řekl také, co si myslí o práci novinářů dnes a zda jsou vůči svým hostům zaujatí, zda má někoho rád více a jiného méně.

– Stárnul jsem, změnil jsem přístup, uvědomil jsem si, že některé věci dostanu víc mluvením než sešlápnutím plynu a vždycky si pamatuji, co mi řekl Igor Mandić… – říká.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *