Slzy náměstí v Gospina polje se vrátily po 0:2, ale po penaltě píseň Pirátů z Omiše.





Olmissum – Čtverec 2:2/penalty 3:4

DUBROVNÍK Sportovní hala v Gospina Polje. 1000 diváků Rozhodčí: Vedran Babić a Mario Budimir (oba Split), třetí rozhodčí: Mislav Džeko (Záhřeb), delegát: Boris Durlen (Záhřeb), rozhodčí: Ivan Novak (Varaždin).

Lukostřelci: 1:0 Sekulić (22), 2:0 Hrstić (28), 2:1 Đuraš (35), 2:2 Hrkać (38)

OLMISSUM: Vinko Rozga, Duje Kustura, Josip Jurlina, Ilro Olavi Vanha, Antonio Sekulić – Duje Zemunik, Nikola Čizmić, Jakov Hrstić, Jeremy Bukovec, Bruno Žilić, Antonio Juretić, Josip Juretić, Josip Kolobarić, Richard Manuel Rejala Mendoza. Trenér: Frane Despotović.

NÁMĚSTÍ: Lujo Jurišić, Hrvoje Cvjetković, Marko Kuraja, Mirko Hrkać, Maro Đuraš – Peter Prce, Alen Turuk, Ivan Daničić Kačić, Haron Džanković, Antonio Noković, Filho Djaelson Cavalcante Alves, Arttu Valtteri Lintula Lassi, Gordan Duvanher Trenér: Marin Jukić.

Hrvoje Cvjetković skóroval v první sérii penalt, kapitán Náměstí otevřelo rozhodnutí o vítězi o penaltách. Pak byl také úspěšný Antonio Sekulic. Olmissum vyrovnal. Haron Džankovič nezvládl Nikola Čižmić, ale v té druhé sérii neuspěl Antonio Juretic mistr Luj Jurišić. Třetí série: Maro Ďuraš uhodl, uhodl já Bruno Žilić. Čtvrtá série: Mark Kuraja střelu brání Čizmić, Duje Kustur je neúprosný. Pátá série. Trefil to Mirko Hrkaća rozšířil naději Square, ale pátý střelec pro Olmissum je Nemovitý. A uhodl. Olmissum bude hrát finále proti Stanoinvest Futsal Pule. Slzy náměstí, radost omišských ‚Pirátů’…

První polovina? Zápas válečníka v prvních deseti minutách. Každou chvíli bylo slyšet hvizd rozhodčího. Přesně v 9. minutě Náměstí měl dvě střely z 10 metrů, ale v obou případech byl na branku Olmissum výborný Vinko Rozga. „Červení a modří“ měli v těchto chvílích čtyři nahromaděné fauly. Do konce poločasu ani jeden nový přestupek. Minutu a 10 sekund před přestávkou Frane Despotovićtrenér Olmissum, stáhl brankáře Rozgu, Josip Jurlina byl v roli brankáře/hráče. To však nevedlo k výstřelu na Squareovy dveře.

Druhá polovina? Antonio Sekulic skóroval po minutě a sedmi sekundách hry – 1:0 pro Olmissum. Ve 28. min Jakov Hrstić otočil se Lintulua zasáhla blízký spodní roh ze 7,8 metru Luj Jurišić – 2:0 pro „hostitele“ ve skóre zápasu. Ve 31. minutě zachránil Rozga střelu Mar Đuraše, ale ve 35. minutě neuspěl. 5 minut a 54 sekund do konce. Když zbývalo 7 minut a 22 sekund, Square vytáhl Jurišiće, Mirko Hrkać byl v roli brankáře/hráče. A byl to on, kdo 2 minuty a 47 sekund před koncem vyrovnal na 2:2!

A opět penalty, jako v prvním semifinále. Čtverec bude litovat chybějících dvou ran z deseti metrů…

Olmissum přechází do finále poháru, které je v pondělí na Gospina polje, Square už je finále šampionátu. Pokud poprvé získá ligový titul, na porážku v poháru si nevzpomene.

Finále poháru tedy Stanoinvest Futsal Pula nebo OIlmissum? Kdo vyhraje podruhé, zvedne pohár pro vítěze! Olmissum bylo vítězem v sezóně 2020/21 a Puležani obhajuje titul. Ve vitrínách Square stále visí osamocená trofej vítěze poháru z roku 1998.

Pátek 1. března, čtvrtfinále: Brod 035 – Stanoinvest Futsal Pula 2:8, Futsal Dinamo – Novi Marof 8:0, Šibenik 1983 – Olmissum 1:5, Square – Novo vříjeme 4:0

Sobota 2. března, semifinále: Stanoinvest Futsal Pula – Futsal Dinamo 1:1/penal. 4:3, Olmissum – Čtverec 2:2/penal. 3:4

Pondělí 4. března konečná, 19:15: Stanoinvest Futsal Pula – Olmissum





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *