Co musíte mít při návštěvě lékaře? Studentova odpověď se stala virální





Na sociální síti ‚Crazy Croatia‘ se jeden příspěvek díky typické dětské přímosti a doslovnému porozumění stal virálním hitem.

V zemi, kde se návštěvy lékaře staly společenskou událostí, vyvolalo malé dítě svou odpovědí na zkouškovou otázku na internetu pořádnou bouři smíchu. Na otázku „Co musíte mít při návštěvě lékaře?“ místo standardních odpovědí typu „zdravotní průkaz“ nebo „klidná nervová stavba“ dítě napsalo – „Káva a tyčinka“.

Odpověď řadu lidí rozesmála a dospělí uživatelé Facebooku si nadále vymýšleli vlastní odpovědi, které po pravdě připomínaly spíše ty dětské než učitelské a jde samozřejmě o zdravotní kartu.

„A obálka“, „Učitel mohl dát alespoň půl bodu, protože odpověď je částečně správná“, „Děti jsou upřímné“, „Možná bylo dítě v nemocnici a vidělo, co museli rodiče dát, aby bylo přijat ke zkoušce. Smutné a pravdivé,“ pokračovala řada uživatelů.

Tento příběh však není jen roztomilou anekdotou, ale i jakýmsi zrcadlem většího fenoménu, který se nás Chorvatů týká – zvyku dávat „dárky“ lékařům při vizitách. Protože, buďme realisté, málokdo přijde k lékaři s prázdnou. Pokud je toto standardní protokol, možná bychom měli začít přemýšlet o tom, že o tom budeme učit děti ve školách – o ekonomice dárcovství ve zdravotnictví, uvádí Slobodna Dalmacija.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

slobodnadalmacija.hr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *