Dalić jmenuje chorvatský tým pro W Cup v Abu Dhabi





Euro 2024: Chorvatsko utrpělo neúspěch proti Turecku v Osijeku

Jmenován tým Chorvatska

Zlatko Dalić, trenér chorvatského národního týmu, zveřejnil soupisku pro mezinárodní přátelský turnaj „W Cup“, který se bude konat ve Spojených arabských emirátech od 22. března do 26. března.

Chorvatský tým se zúčastní v Abu Dhabi (SAE) na turnaji „W Cup“ spolu s Tuniskem, Egyptem a Novým Zélandem. Chorvatsko se v semifinále na stadionu Al Jazira utká 22. března ve 22:00 místního času s Tuniskem, zatímco Egypt a Nový Zéland se ve stejný den utkají ve druhém semifinále na stadionu Al Wahda.

Poražené týmy se střetnou v zápase o třetí místo 25. března na stadionu Al Wahda (22:00 místního času) a finále se bude hrát na stadionu Al Jazira 26. března (také ve 22:00 místního času) .

Dalić na tuto událost povolal 25 hráčů a vydal šest pohotovostních hovorů (Barišić, Ćaleta-Car, Moro, Sučić, Marco Pašalić a Sigur).

„Těšíme se na nové soustředění po dlouhé pauze od posledního zápasu, kde jsme si zajistili postup na EURO. Nebyl důvod k velkým změnám; zůstáváme věrni hráčům, kteří se zasloužili o místo v kádru mistrovství Evropy, poprvé se k nim přidal Dominik Kotarski, kterého chceme vidět v reprezentačním prostředí vzhledem k jeho trvale dobrým výkonům,“ řekl trenér Dalić.

„Turnaj v Abu Dhabi je pro naši přípravu na Euro velmi důležitý, se zvláštním důrazem na posílení dobré atmosféry a jednoty. Proto je s námi Ivan Perišić, který je v závěrečné fázi uzdravování. Bez ohledu na to, zda může hrát, je pro něj jako pro zástupce kapitána a jednoho z vedoucích týmu zásadní být součástí tohoto setkání, které vnímáme jako příležitost k budování týmu. Jsem potěšen, že Ivan vyjádřil silnou touhu být s námi v Emirátech. Je to nejlepší indikátor silné vůle mezi hráči a námi všemi být na Euro v našich silách,“ dodal Dalić.

„Do shromáždění máme ještě dva týdny; budeme bedlivě sledovat výkony všech hráčů a rozhodneme se, jestli vezmeme ještě jednoho nebo dva hráče, na co budeme mít,“ uzavřel trenér.

Tým se sejde 18. března v Záhřebu a druhý den odcestuje do Abu Dhabi.

Chorvatsko je o Euro nasazeno ve skupině B se Španělskem, Itálií a Albánií a před soutěží sehraje přátelská utkání proti Severní Makedonii (3. června v Rijece) a Portugalsku (8. června v Lisabonu).

Sestava Chorvatska:

Brankáři: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Obránci: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongracić

Záložníci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pasalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Martin Baturina

Vpřed: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pohotovost: Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Luka Sučić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Niko Kristian Sigur





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *