Croatia Airlines oznamuje nové přímé letecké linky





Croatia Airlines plánuje provozovat více než 17 200 letů a nabídnout více než 2 000 000 míst.

(Foto kredit: Croatia Airlines/J. Škof)

Společnost Croatia Airlines představila svůj letní letový řád na největším světovém veletrhu cestovního ruchu – ITB Berlin. Letový řád obsahuje rozšířenou síť mezinárodních letů s odletem ze Záhřebu a Splitu. Ve srovnání s loňským rokem se předpokládá nárůst celkových letů v hlavní sezóně o 6 procent.

Expanze zahrnuje nové přímé linky ze Záhřebu do Tirany, Berlína a Stockholmu. Lety do Tirany budou provozovány dvakrát týdně v pátek a neděli, zpáteční letenky od 139 eur. Linka Záhřeb-Berlín bude létat třikrát týdně v úterý, pátek a neděli, zpáteční letenky od 149 eur.

Podobně budou lety Záhřeb-Stockholm provozovány třikrát týdně v pondělí, středu a pátek, přičemž zpáteční letenky začínají na 159 eurech.

Během turistické sezóny spojí Croatia Airlines Záhřeb přímo s 18 mezinárodními destinacemi a Split s Istanbulem třikrát týdně v úterý, čtvrtek a sobotu se zpátečními letenkami od 179 eur.

Navíc budou obnoveny sezónní lety na trasách Split-Oslo a Split-Skopje. Celkově bude letiště Split spojeno s 21 mezinárodními destinacemi, zatímco Dubrovník bude mít přímé lety do sedmi evropských měst.

Croatia Airlines zachová celoroční lety na trasách Rijeka-Mnichov a Osijek-Mnichov a zároveň posílí vnitrostátní spojení na sedm chorvatských letišť.

Letecká společnost plánuje během nadcházející turistické sezóny provozovat lety do 28 mezinárodních destinací na 50 trasách, přičemž lety na některých sezónních trasách zahájí koncem března a prodlouží provoz do října 2024.

Croatia Airlines plánuje provozovat více než 17 200 letů a nabídnout více než 2 000 000 míst.

Dopravce očekává příchod prvního nového letadla A220 do poloviny roku a zahájí výměnu flotily za moderní, technologicky vyspělá letadla, která se mohou pochlubit lepšími ekologickými parametry a komfortem pro cestující.

Tato vylepšení jsou v souladu se závazkem společnosti Croatia Airlines splnit požadavky trhu, posílit cestovní ruch v Chorvatsku a zlepšit dopravní infrastrukturu země.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *