Optimismus Chorvatska zaznamenává pozitivní trend v rezervacích





Říjnový teplotní rekord v Chorvatsku překonán, když se lidé hrnou na pláže

Dubrovník

ZÁHŘEB (Čína) – Chorvatsko zaznamenává pozitivní trend v rezervacích v Německu jak na hlavní sezónu, tak na předsezónní a posezónní období, a celkově můžeme být pro letošní rok s ohledem na tento trh optimističtí, říká ředitel HTZ Kristjan Staničić, který se zúčastnil ITB Berlínská úmluva.

ITB Berlin je největší světový veletrh cestovního ruchu. Účastní se jí asi 5 500 vystavovatelů ze všech segmentů cestovního ruchu ze zhruba 170 zemí včetně Chorvatska.

Všichni vystavovatelé z Chorvatska jsou podle svých slov spokojeni se spoluprací s německými a dalšími partnery z celého světa a vzhledem k současné dobré rezervaci v Německu a oznámením na zbytek roku všichni víceméně očekávají lepší výsledky v roce cestovní ruch než loni.

Ministryně turismu a sportu Nikolina Brnjac uvedla, že analýzy ukazují, že „němečtí turisté se vracejí ve větším počtu a že rezervace letos začaly mnohem dříve“ a že Chorvatsko je tam z hlediska poptávky na předním místě, mezi zahraničními destinacemi je čtvrté.

Kvarner představuje spolupráci s RDA

Na ITB představilo Kvarnerské turistické sdružení (TZ) spolupráci s Mezinárodní autobusovou asociací (RDA), která po 20 letech opět uspořádá výroční shromáždění v Rijece, v říjnu 2024.

Je to skvělá příležitost pro další propagaci a příjezdy turistů, protože RDA je největší sdružení autobusových dopravců, které sdružuje 2 600 organizací ze 40 zemí světa a mnoho z nich přijede do Rijeky. Mnohé z nich již léta přivádějí na Kvarner velké množství cestovatelů, což avizují i ​​na letošní rok. Na udržitelné strategie spoléhají i autobusoví dopravci, a ty jsou pro nás důležité, protože v předsezóně i po sezóně přivádějí spoustu hostů, což je pro nás důležité, uvedla ředitelka TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov.

Prezentovala také data, která ukazují, že za posledních deset let se počet přenocování na Kvarneru zvýšil o 100 procent a jen v prvních dvou měsících roku 2024 dojde oproti roku 2019 k 50% nárůstu.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *