Dokument Dino Rađa vydán zdarma online





Toni Kukoc Naismith Memorial Basketball Hall of Fame

Toni Kukoč a Dino Rađa (Foto kredit: Maršal Marmont / Public Domain)

Čtyři roky po premiéře je dokumentární film o životě legendárního chorvatského basketbalisty Dina Rađa (56) nyní zdarma k dispozici veřejnosti.

Dokumentární film „Rađa“ se ponoří do cesty jeho slavné kariéry.

Po premiéře v chorvatských kinech Rađa uvažoval o distribuci filmu s ohledem na četné dotazy fanoušků, kde by ho mohli vidět. Nakonec se ho rozhodl uvolnit na internetu a zajistit tak dostupnost pro všechny fanoušky.

Samotný dokument režírovaný Vojanem Koceićem trvá tři roky výroby a zaznamenává Rađovu trajektorii od jeho formativních let přes různé basketbalové milníky.

Od jeho kořenů ve Splitu na Jugoplastice až po jeho působení ve Virtus Roma, Boston, Panathinaikos, Olympiacos, Zadar, Cibona a Split, film shrnuje podstatu jeho cesty. Radjiny úspěchy, včetně evropských šampionátů a olympijských medailí, jsou důkazem jeho obětavosti a dovedností.

Dokument byl natočen v několika městech po celé Evropě a Spojených státech a poskytuje komplexní pohled na dopad Rađa na tento sport. Zhuštění 300 hodin stopáže do působivého 80minutového vyprávění nebyla žádná maličkost.

Dino měl slavnou kariéru, vyhrál dva EuroBaskets, dvě olympijské stříbrné medaile a řadu dalších úspěchů. Je druhým střelcem chorvatského národního týmu v historii a byl jedním z hráčů první vlny evropských talentů, kteří přišli do NBA.

Dokument níže.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *