Chorvatské ragby se utká s Litvou v důležitém střetnutí v Záhřebu





divize European Trophy,

(Foto: Berislav Rožman)

Chorvatsko sehraje čtvrtý zápas v divizi European Trophy proti Litvě v sobotu 16. března v Záhřebu na hřišti SRC Stjepan Spajić.

Zápas, který začne ve 14:30, bude živě vysílán na MaxSport 2 kanál.

„Ano, určitě je to pro nás zásadní zápas, abychom si zajistili setrvání v této skupině, a musíme vyhrát,“ řekl trenér Anthony Poša.

„Trénovali jsme velmi dobře, jak minulý víkend v Sinji, tak tento týden v Záhřebu. Jen je škoda, že jsme neměli přípravný zápas. Soupeře uspokojivé úrovně jsme ale nenašli,“ dodal trenér.

Někteří hráči jsou pro střet k dispozici, ale na poslední chvíli se k týmu připojil Daniel Mau’u, Novozélanďan se Samojským otcem a chorvatskou matkou.

Chorvatsko urvalo neuvěřitelné první vítězství v divizi European Trophy

Daniel Mau’u slaví se svým bratrem v závěrečném hvizdu poté, co porazil Litvu (Foto kredit: Berislav Rožman)

Jason Newton, který zajistil loňské vítězství Chorvatska v Litvě s penaltovým kopem v poslední vteřině chybí. Dominik Plazibat se vrací po dlouhém zranění. Krešimir Čorić je také zpět a po několika letech absence v národním týmu se vrací i Dylan Rowe.

Marko Livaić a bratři Rizziové, Domingo a Francisco, Argentinci chorvatského původu, jsou v sestavě poprvé.

„Přístup byl celý týden skvělý, noví kluci se dobře začlenili a očekávám, že přispějí k odchodu z lavičky. Víme, jak Litva hraje, ale soustředíme se na nás a nejdůležitější je, jak budeme hrát my,“ uzavřel Poša.

chorvatské ragby

(Foto: Berislav Rozman)

Sestava Chorvatska pro zápas: 1 Daniel Mau’u, 2 Krešimir Corić, 3 Ilija Biškić, 4 Marko Buljac, 5 Dražen Brčić-Šušak, 6 Ivo Perić, 7 Marko Svaguša, 8 Dylan Rowe, 9 Niko Vranešević, 10 Nik Jurišić, 11 Nikola Mark Pavlović, 11 Nikola Mark Grcic, 13 Filip Perica, 14 Matej Buljanović, 15 Domagoj Plazibat. Rezervy: 16 Jan Vlašić, 17 Martin Altamirano, 18 Tomislav Fišić, 19 Ante Majić, 20 Marko Livaić, 21 Luka Lerotić, 22 Domingo Rizzi, 23 Francisco Rizzi.

Pořadí v divizi trofejí: Švýcarsko 12 bodů (3 zápasy), Česká republika 9 (4), Švédsko 8 (3), Chorvatsko 6 (3), Litva 4 (3), Ukrajina 0 (2).





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *