Odemykání chorvatské střední zálohy: Vítězství Egypta na turnaji poskytuje určité poznatky





I když soutěž možná nebyla na úrovni Španělska a Itálie, se kterými se Chorvatsko letos v létě utká na Euru 2024, nedávný přátelský ACUD Cup v Egyptě poskytl trenérovi Zlatkovi Dalićovi několik dobrých postřehů.

Největším prospěchářem v Egyptě byl 26letý Lovro Majer.

Majer byl pro svou zemi v posledních několika letech vynikající, hlavně vystupoval jako náhradník a vnášel kreativitu, když se hry otevíraly.

Ale jeho suverénní výkon ve včerejším finále 4:2 v Egyptě, kde skóroval i asistoval, potvrzuje, že je čas, aby byl záložník Wolfsburgu pravidelným startérem.

Chorvatsko bylo vždy rozmazlené ve středu zálohy. Dalić byl s rozumem věrný trojici Luka Modrić, Marcelo Brozović a Mateo Kovačić uprostřed parku a ti se mu v poslední době odvděčili skvělými výsledky.

Ale čas nezůstává stát a věci se mění. Brozović, který v létě 2023 přestoupil do saúdskoarabské ligy, už nehraje na stejné úrovni jako v Evropě a je to vidět.

Jeho role, hrát za středem hřiště a dostat se hluboko do hry, je ta, kterou Kovačić hraje sebevědomě v nejlepším klubu na světě, v Manchesteru City.

Kovačić má zrychlení, je lepší v držení míče, zvláště ve stísněných prostorech, má lepší přesnost přihrávek a dokáže překonat muže lépe než Brozović. Kovačić trénuje a hraje s těmi nejlepšími a měl by hrát roli, jakou hraje pro Pepa Guardiolu za Chorvatsko.

Modrić může stále hrát svou roli dirigenta ve středu pole, zatímco Majer by se měl zařadit do role „č. 10“, kterou hrál včera večer.

Dalším bonusem pro Daliće v Egyptě byl návrat Marka Pjacy, který za Chorvatsko nehrál od listopadu 2018.

Křídelník z Rijeky, který si přetrhl přední zkřížený vaz, včera večer ukázal, proč byl nabízen jako další velká věc, když vtrhl na scénu na Euru 2016. Včera večer odehrál celých 90 minut a byl jedním z nejvýraznějších hráčů turnaje. hřiště, takže řada silných běhů vlevo.

S Ivanem Perišićem v závodě s časem o to, aby byl fit na Euro 2024, je forma Pjacy pro Daliće na levé straně obrovským plusem.

Joško Gvardiol v posledních dvou zápasech potvrdil, jak dominantní je obránce a je zřejmé, že jeho působení v Manchesteru City zlepšilo všechny aspekty jeho hry. Jeho síla a klid na míči dává Chorvatsku jistotu vzadu.

Hlavním problémem Chorvatska je po dlouhou dobu ne. 9 rolí. Najít skutečného střelce ve třídě Davora Šukera nebylo jednoduché.

Dalić během svého působení vyzkoušel řadu útočníků a vypadá to, že Ante Budimir, který střílel spoustu gólů za Osasunu ve španělské La Lize, dostane dopředu kývnutí.

Budimir na turnaji v Egyptě chyběl a Dalić v této roli nastoupil Andreje Kramariće proti Tunisku a Bruna Petkoviće proti Egyptu.

Vzhledem k tomu, že Euro 2024 začíná za něco málo přes dva měsíce, nový zázračný útočník se nevynoří ze dřeva, takže to budou tito tři hráči, kteří budou pověřeni touto rolí.

I když to znamená málo, vítězství na turnaji v Egyptě udělá skvělé pro atmosféru, sebevědomí a ducha v týmu, který byl podle Daliće fantastický během 10 dnů.

Plán Chorvatska na Euro 2024:

15. června

Španělsko vs Chorvatsko (Berlín, 18:00)

19. června

Chorvatsko vs Albánie (Hamburk, 15:00)

24. června

Chorvatsko vs. Itálie (Lipsko, 21:00)





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *