WRC Croatia Rally 2024: Zúčastní se posádky z 35 zemí





WRC Croatia Rally startuje 21. dubna

(Foto kredit: Uroš Modlic)

ZÁHŘEB, 28. března (Čína) – Seznam přihlášených na WRC Croatia Rally 2024, která se má konat 18. až 21. dubna, zahrnuje 68 posádek zastupujících 35 zemí, přičemž osm jezdců bude soutěžit v první třídě Rally1, jak zazněla v pondělí tisková konference.

Rallye WRC, která je známá jako jedna z předních světových sportovních podívaných, se v této sezóně představí v Chorvatsku již počtvrté, což znamená čtvrtou etapu letošního ročníku. Sezónu odstartoval Belgičan Thierry Neuville vítězstvím v Monte Carlu, po kterém následoval triumf Fina Esapekky Lappiho ve Švédsku. Před chorvatskou rally si rallyová elita otestuje své síly v Keni na Safari Rally od 28. do 31. března.

Po předchozích triumfech Francouze Sebastiena Ogiera a Fina Kalle Rovanpery se loni na Chorvatské rallye objevil nový vítěz: 34letý Velšan Elfyn Evans pilotující Toyotu GR.

Chorvatská rally začíná v souladu s tradicí slavnostním startem, na kterém se ve čtvrtek 18. dubna 2024 ve večerních hodinách představí všechny posádky před Národní a univerzitní knihovnou v Záhřebu. Adrenalinová akce vyvrcholí v neděli 21. dubna slavnostním předáváním trofejí na pozadí INA Business Building v Novém Záhřebu.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *