Jak na levnou dovolenou v Chorvatsku: Tipy a triky





Chorvatsko je oblíbenou destinací pro letní dovolenou, avšak mnoho lidí se obává vysokých nákladů spojených s cestováním do této země. Nicméně existuje řada tipů a triků, jak si užít levnou dovolenou v Chorvatsku bez zbytečných výdajů. V tomto článku se podíváme na různé možnosti, jak šetřit penězi při plánování a trávení dovolené v krásné chorvatské krajině. S trochou představivosti a správnými informacemi může být vaše dovolená cenově dostupná i ve vyhledávaném turistickém ráji jako je Chorvatsko.

Levné ubytování v Chorvatsku

Pokud se chystáte na dovolenou do této země a hledáte levné ubytování, máte několik možností. Jednou z nich je rezervace apartmánů nebo pokojů přes různé online portály, kde můžete najít skvělé nabídky za velmi přijatelné ceny.

V těchto zařízeních si můžete pronajmout stan nebo karavan a ušetřit tak nemalé peníze za ubytování. Kempování vám navíc umožní být blízko přírody a strávit dovolenou aktivněji. Nezapomeňte si ale dopředu ověřit dostupnost ubytování v daném termínu, zejména pokud plánujete cestu v hlavní sezóně.

Jak najít levné letenky do Chorvatska

Pokud plánujete cestu do Chorvatska a hledáte levné letenky, je důležité začít s průzkumem cen a dostupností. Jedním z nejlepších způsobů, jak najít levné letenky, je sledovat různé rezervační portály a vyhledávače letenek. Mnohdy se mohou objevit akční nabídky nebo last minute slevy, které vám mohou ušetřit nemalé peníze. Dále se doporučuje být flexibilní ohledně termínu odletu a návratu – často platí, že pokud si dokážete přizpůsobit datum odjezdu či návratu o pár dní, můžete nalézt výrazně levnější letenky.

Dalším tipem pro nalezení levných letenek do Chorvatska je sledování sezónnosti cestování. V období mimo hlavní turistickou sezónu bývají ceny letenek nižší a také ubytování či další služby jsou dostupnější. Pokud máte možnost cestovat mimo špičku turistického ruchu, určitě toho využijte k tomu, abyste ušetřili na celkových nákladech za dovolenou. Nezapomeňte také porovnat nabídky různých leteckých společností a zkuste kombinaci jednosměrných letenek – někdy se totiž vyplatí koupit dvě samostatné jízdenky namísto jízdenky tam i zpět.

Tipy na levné stravování v Chorvatsku

Pokud chcete ušetřit peníze na stravování během dovolené v Chorvatsku, doporučuje se vyhýbat se restauracím a místo toho si raději nakoupit potraviny v místních obchodech nebo na trzích. V Chorvatsku najdete spoustu čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou cenově dostupné a skvělá volba pro levný a zdravý jídlo. Můžete si také koupit sýry, uzeniny nebo pečivo, abyste si připravili snídani nebo večeři sami.

Pokud máte rádi mořské plody, doporučuje se vyhledat menší rybářské vesnice poblíž pobřeží, kde můžete ochutnat čerstvé ryby a mořské plody za nižší ceny než v turistických destinacích. Nezapomeňte taky ochutnat chorvatskou specialitu – grilovanou rybu s olivovým olejem a bylinkami! S trochou plánování a hledání místních pokladů určitě najdete skvělé možnosti levného stravování během vaší dovolené v Chorvatsku.

Nejlevnější doprava po chorvatském pobřeží

Pokud hledáte nejlevnější způsob dopravy po chorvatském pobřeží, pak se určitě vyplatí využít autobusovou dopravu. Chorvatsko disponuje hustou sítí autobusových spojů, které propojují všechna hlavní města a turistická letoviska. Ceny jízdenek jsou velmi přijatelné a dají se snadno porovnat online na různých webových stránkách či aplikacích pro rezervaci.

Přestože cestování vlakem může být trochu pomalejší nebo dražší ve srovnání s autobusem, nabídne vám to jedinečný pohled na krásné krajiny a panoramata chorvatského pobřežního pruhu. Pro ty, kteří preferují soukromost a flexibilitu, je ideálním řešením pronájem auta. I zde lze najít cenově dostupné varianty od různých autopůjčoven po celém Chorvatsku.

Jak si užít aktivní dovolenou v Chorvatsku bez velkých nákladů

Pokud chcete užít dovolenou plnou adrenalinu a zážitků, aniž byste museli utratit velké množství peněz, existuje několik tipů, jak si ušetřit. Jedním z nich je vyhnout se turisticky přeplněným oblastem a místo toho vydat se do menších měst a vesnic, kde jsou ceny za ubytování i stravování často levnější.

Dalším způsobem, jak si užít aktivní dovolenou v Chorvatsku bez velkých nákladů, je využít volného času na procházky po krásné chorvatské krajině nebo na koupání ve středomořském moři. Mnoho pláží v Chorvatsku je veřejných nebo patří k menším hotelům s nižšími cenami za pronájem lehátka a slunečníku. Dále lze také využít cyklistických stezek nebo pěších tras po horách a údolích, které nabízejí skvělé možnosti pro sportovní aktivity jako horská kola či pohodlné túry. S trochou plánování a flexibility lze tedy i s menším rozpočtem zažít skvělý aktivní pobyt v jednom z nejkrásnějších evropských států – Chorvatsku.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com