Letiště Dubrovník poprvé překročí 3 miliony cestujících





 Letiště Bošković očekává výrazný nárůst provozu, odhaduje až 40% nárůst oproti předchozímu dubnu.

Dubrovník

Velikonoční prázdniny předznamenaly začátek turistické předsezóny v Dubrovníku, která se shoduje se začátkem letního letového řádu, klíčové události pro turistický průmysl města.

Letiště Ruđer Bošković v Dubrovníku očekává výrazný nárůst provozu, odhaduje až 40% nárůst oproti předchozímu dubnu.

Řekl to obchodní ředitel dubrovnického letiště Ivan Maslać HRT že očekává výjimečně dynamický první týden letního letového řádu s více než 170 plánovanými letadly a přibližně 30 000 volnými místy.

Silný začátek udává tón pro duben

Navzdory rané fázi turistické sezóny již v Dubrovníku otevřelo své brány kolem třiceti hotelů.

Mario Matković, ředitel hotelu Hilton Imperial Dubrovnik, hlásí výjimečnou míru obsazenosti, která se blíží plné kapacitě. Příliv 30 letadel očekávaný následující den signalizuje oživení života v Dubrovníku.

Více než 3000 hostů z Evropy i mimo ni tráví velikonoční prázdniny ve městě a touží prozkoumat jeho vyhlášené atrakce a kulinářské nabídky.

3 miliony cestujících

Optimistické předpovědi naznačují slibnou trajektorii pro tento rok, přičemž očekávaný objem cestujících na letišti v Dubrovníku poprvé překročí 3 miliony.

Đani Banovac, zástupce Dubrovnického cechu pohostinství, zdůrazňuje odhodlání města udržovat svou špičkovou úroveň cestovního ruchu. Zdůrazňuje důležitost soudržnosti mezi hosty a obyvateli a vyjadřuje důvěru ve schopnost Dubrovníku prosperovat po celý rok.

Při řešení problémů, jako je nedostatek pracovních sil v chorvatském cestovním ruchu, Banovac zdůrazňuje proaktivní opatření přijatá průmyslovými hráči, aby zajistila bezproblémový zážitek pro hosty i místní obyvatele.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *