Croatia Airlines zavedou na letech službu Wi-Fi





600 milionů přidělených na záchranu Croatia Airlines

(Foto kredit: Croatia Airlines/A.Grubelic)

Croatia Airlines zavedou v červnu tohoto roku internetovou službu na palubě přes Wi-Fi, oznámila národní letecká společnost.

Tato služba bude dostupná pouze na 15 letadlech nové flotily Airbus 220, která by měla dorazit k Croatia Airlines do roku 2027.

První letadlo má přistát v Záhřebu v červnu tohoto roku.

Eso denně Ranní noviny oznámilo, že k poskytování této služby cestujícím podepsalo vedení Croatia Airlines smlouvu s Panasonic Avionics.

Každé z 15 letadel bude vybaveno anténou v pásmu Ku, která je připojí ke globální komunikační síti satelitů Panasonic Avionics.

Croatia Airlines tvrdí, že to umožní jejich cestujícím během letu využívat rychlé Wi-Fi, což jim umožní pracovat, surfovat na internetu nebo komunikovat s kýmkoli.

Každé sedadlo v nové flotile letadel A220 bude mít navíc porty USB-A a USB-C spolu s praktickými držáky pro chytré telefony a tablety. Stále však není jisté, zda cestující budou moci během letu volat.

Informovaly o tom Croatia Airlines Ranní noviny že služba umožní připojení k internetu a používání aplikací, které ke svému fungování vyžadují připojení k internetu (jako WhatsApp, Viber atd.), přičemž všechny podrobnosti budou poskytnuty po příletu letadla a dokončení závěrečného testování, které je obvyklé při zavádění takových služeb.

chorvatské aerolinky oznamují lety letos v létě

Foto: Croatia Airlines/J. Škof)

Využití Wi-Fi konektivity však nebude zadarmo. Jak deník uvádí, Croatia Airlines zavede několik balíčků služeb pro své cestující a podle toho bude účtovat poplatky. Specifika těchto balíčků ještě nebyla zveřejněna.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *