Chorvatské sledovací večírky patří k největším v Evropě pro Euro 2024






Chorvatské sledovací večírky pro Euro 2024

(Foto kredit: M. Tomaš/TUR Záhřeb)

Euro 2024 bude velkolepé v Německu, ale také v Chorvatsku a Bosně a Hercegovině, kde žije větší počet Chorvatů.

Ze strany fanoušků byl obrovský zájem; mnozí nemohli koupit vstupenky na Euro 2024ale i tak budou moci zažít atmosféru eura místním způsobem.

Fanklub Mi Hrvati oznámil, že organizuje veřejné sledování zápasů v Záhřebu na náměstí Bana Josipa Jelačiće a také v Kolur-Zvončac ve Splitu.

Doufají také, že dosáhnou dohody s Osijekem, aby se euro mohlo uplatňovat stejným způsobem ve Slavonii, Sportovní zprávy hlášeno.

Město Záhřeb jim zdarma poskytlo scénu a produkci. Pódium bude umístěno východně od Manduševace a uspořádají také zábavné programy se 16 koncerty. Pódium bude mít rozměry 10 krát 8 metrů, stejně jako loni během Ligy národů.

Bude stát od 14. června až do finále 14. července, a jak organizátoři doufají, bylo by perfektní, kdyby muselo zůstat na recepci 15. července.

Ve Splitu budou zápasy sledovány na Západním břehu Jordánu, kde prostor udělili jednotlivci, kteří jej drží na základě koncese od města. V plánu je sledovat zápasy i v Osijeku na náměstí Nejsvětější Trojice, ale jednání stále probíhají… Kromě toho bude veřejné sledování zápasů v Chorvatsku v Mostaru, Ljubuški a Žepči. Všechna tři města poskytla veřejná prostranství k bezplatnému užívání.

Chorvatské fanzóny budou patřit k největším v Evropě a Asii, kde bude Euro živě sledováno mimo Německo. Podobné akce se pořádají v Bruselu, Antverpách, Monsu, Kodani, Oslu, Ženevě, Vídni, Budapešti, Londýně, Glasgow, Brightonu, Lisabonu, Dubaji a Abu Dhabi.

Chorvatská fotbalová federace se nebude podílet na organizaci fanzón během UEFA Euro 2024 kvůli marketingovým podmínkám stanoveným UEFA, uvádí oficiální web UEFA. Chorvatská fotbalová federace.

Na workshopu UEFA z minulého týdne byly až do konce vyjasněny marketingově-obchodní podmínky pro pořádání fanzón pro národní svazy, a to jak na území Německa, tak ve vlastních zemích, načež se HNS rozhodlo nepodílet se na organizaci fanouškovské zóny.

„Tohoto výsledku nás mrzí, protože jsme s podporou našich obchodních partnerů chtěli fanouškům nabídnout alternativu k oficiálním fanzónám UEFA, ale s ohledem na podmínky UEFA, které brání účasti našich partnerů a sponzorů, se pro nás takový projekt stal neuskutečnitelným. a zároveň chápeme a respektujeme postoj UEFA, který chce chránit své komerční partnery,“ řekl Ante Cicvarić, marketingový manažer HNS.

Během Eura pořádá UEFA ve všech hostitelských městech fanouškovský festival, jehož součástí budou obvyklé fanzóny. Veškeré informace o fanouškovských festivalech ve všech městech najdete TADYproto zveme všechny chorvatské fanoušky, aby se dozvěděli o akcích v Berlíně, Hamburku a Lipsku a také o dalších hostitelských městech, která plánují během Eura navštívit.

Ze stejných důvodů se HNS nebude podílet na organizaci fanzón v chorvatských městech.

„Měli jsme nejlepší úmysly nabídnout UEFA a hostitelským městům další místo pro setkávání chorvatských fanoušků, protože je očekáváme ve velkém počtu, ale z obchodního a marketingového hlediska to není proveditelné, takže se nemůžeme podílet na organizaci fanzón v Německo nebo Chorvatsko.

Faktem je, že UEFA a hostitelská města budou mít skvěle organizované fanzóny, kde se naši fanoušci mohou bavit, užívat si, sledovat zápasy, stýkat se a cítit se bezpečně. Zároveň věřím, že chorvatská města si zde vyberou spolehlivé a kvalitní partnery pro pořádání fanzón, jako tomu bylo v minulých soutěžích, protože toto Euro nepochybně vzbudí mimořádný zájem občanů v celém Chorvatsku,“ řekl Jurica Jurjević, vedoucí prevence. , bezpečnost a integrita v HNS.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *