Největší loď Jadrolinija v historii připlouvá do Chorvatska, aby se připojila k flotile






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Do Chorvatska připlouvá největší loď Jadrolinija v historii

Dalmácie (Foto kredit: Jadrolinija)

Do Chorvatska dorazila největší loď v historii Jadrolinije, uvedla v pátek společnost.

Loď „Dalmacija“, investice ve výši 18 milionů EUR, přináší inovace do mezinárodní námořní dopravy.

Toto plavidlo, dříve nazývané „Oslofjord“, bylo postaveno v roce 1993 v norské loděnici Fosen Mekaniske Verksteder AS. V roce 2014 prošel rekonstrukcí v STX ve Finsku, na základě designového projektu společnosti OSK Design, která spolupracuje s předními světovými přepravními společnostmi.

„Dalmacija“ označuje největší loď v historii flotily Jadrolinije. S průměrnou rychlostí 17 uzlů pojme 1800 cestujících a 350 vozidel.

Navrženo pro mezinárodní trasu mezi Dubrovník a Barijeho vlastnosti umožňují Jadroliniji upravit koncept linky a během hlavní sezóny provozuje až deset jízd týdně.

Díky osmi palubám plným vybavení, včetně dvou restaurací, tří barů, gril baru, dětského hřiště a otevřených palub, bude cesta přes Jadran pohodlná a rychlá.

Jadrolinija je na tuto investici hrdá a pokračuje v tradici obnovy svého vozového parku a modernizace provozu.

Do Chorvatska připlouvá největší loď Jadrolinija v historii

(Foto kredit: Jadrolinija)

„Udržování mezinárodních linek je pro Jadroliniju dlouholetou tradicí. Od dob plaveb Jadrolinija až po dnešní spojení s Itálií se k nám cestující neustále vraceli. Musíme však také zvážit naši konkurenceschopnost na mezinárodním trhu a přizpůsobit se trendům a potřebám cestujících. Jsme přesvědčeni, že loď ‚Dalmacija‘ se vším svým vybavením, kapacitou a rychlostí přinese osvěžující změnu, kterou naši cestující velmi přivítají. To odráží náš závazek rozvíjet všechny aspekty operací Jadrolinije a budovat bílou flotilu, na kterou může být celá země hrdá,“ uvedl. David Soptapředseda správní rady Jadrolinija.

Do Chorvatska připlouvá největší loď Jadrolinija v historii

(Foto kredit: Jadrolinija)

Jméno lodi „Dalmacija“ také vypovídá o jejím pokračování dlouhé tradice mezinárodních tras. Ve skutečnosti byla „Dalmacija“ osobní lodí postavenou v roce 1965 během éry plaveb Jadrolinija, která spojovala Chorvatsko s přístavy ve Středozemním moři.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *