Byl zahájen nový přímý let mezi Polskem a Splitem






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Spuštěna první trasa mezi Splitem a Islandem

Rozdělit

Byla zavedena nová přímá letecká linka společnosti LOT spojující polskou Varšavu se Splitem v Chorvatsku.

Zástupci Chorvatského národního turistického sdružení a Turistického sdružení župy Split-Dalmatia přivítali klíčové osobnosti z polského cestovního ruchu, včetně LOT Polish Airlines, touroperátorů, agentů a cestovních médií.

Účelem bylo propagovat nové let Cestu z Varšavy do Splitu a předvést turistické atrakce Splitsko-dalmatské župy, uvedlo Chorvatské národní turistické sdružení (CNTB) prohlášení v pátek.

Kristjan Staničić, ředitel CNTB, a Ivana Vladović, ředitelka TB Split-Dalmatia County, pronesli uvítací projevy. Zdůraznili oblibu Chorvatska mezi polskými turisty a důležitost posílení leteckého spojení do chorvatských destinací.

Zásadní roli v tomto partnerství hraje polská letecká společnost LOT, která neustále rozšiřuje svou letovou síť na chorvatská letiště. Staničić zdůraznil, že Poláky přitahuje krásné chorvatské pobřeží, příroda, gastronomie a kulturní dědictví.

V rámci akce byli zástupci polského cestovního ruchu pohoštěni speciálním programem ve Splitsko-dalmatské župě. Při návštěvách Splitu a Trogiru je doprovázela Małgorzata Kowalska, ředitelka CNTB v Polsku.

Vladović vyjádřil vděčnost za to, že společnost LOT uznala Split a Dalmácii jako oblíbené destinace pro polské cestovatele. Zdůraznila význam polského trhu, který významně přispívá k cestovnímu ruchu regionu.

Polsko patří mezi pět největších zahraničních trhů chorvatského cestovního ruchu. Přítomnost společnosti LOT na chorvatských letištích, zejména v Záhřebu, Splitu a Dubrovníku, odráží silné vazby mezi těmito dvěma zeměmi.

Michał Fijoł z LOT zopakoval závazek letecké společnosti vůči Chorvatsku a upozornil na značný počet cestujících, které do země v průběhu let přepravili. Počítal s dalším růstem počtu cestujících.

Split Varšava let

(Foto: CNTB)

Během setkání na letišti Split účastníci diskutovali o turistických trendech, očekáváních a letových plánech společnosti LOT pro chorvatské destinace v roce 2024.

V loňském roce Chorvatsko přivítalo více než jeden milion polských příjezdů, což vedlo k 6,7 milionu přenocování, což představuje pokračující růstový trend od roku 2022. V aktuálním roce došlo k 36% nárůstu počtu příjezdů do Polska a 28% nárůstu počtu přenocování ve srovnání se stejným obdobím období minulého roku.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *