Chorvatsko a Čína mají partnerství ve stolním tenise






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport

Chorvatská čínská spolupráce na stolní tenis

ZÁHŘEB, 22. dubna (Hina) – Chorvatská asociace stolního tenisu (HSTS), čínské velvyslanectví v Chorvatsku a Šanghajská univerzita podepsaly memorandum o spolupráci.

To znamená, že spolupráce umožní Chorvatský stolní tenis spolupracovat s národem, který je v tomto sportu dlouho světovou špičkou.

Delegaci HSTS vedenou ředitelem Renato Čengićem hostil na ambasádě velvyslanec Qi Qianjin. Do Záhřebu přijeli mimo jiné rektor Šanghajské univerzity Li Yin a ředitel Čínského centra stolního tenisu Shi Zhihao.

Spolupráce mezi HSTS a Čínou v oblasti stolního tenisu byla navázána v roce 2020 a přerušena z důvodu pandemie.

„Jde o pokračování spolupráce, která začala před COVID-19… Jednou z možností naší dohody je, že chceme poslat naše hráče do Číny. S tímto projektem jsme jako sdružení velmi spokojeni a doufáme, že z něj budou mít největší užitek naši mladí hráči,“ řekl Zoran Primorac, prezident HSTS.

„Je to velký den pro naši asociaci, protože v tomto sportu není silnějšího partnera než Čína… Nejvíce nás zaujala výměna znalostí. Dohodli jsme se, že do Chorvatska v první fázi přijedou čtyři trenéři, kteří zde zůstanou tři nebo čtyři měsíce a navštíví naše kluby po celém Chorvatsku. Trenéři by měli dorazit v září nebo říjnu,“ řekl Čengić.

Číňané vyjádřili ochotu pomoci rozvoji chorvatského stolního tenisu, ale tato spolupráce by měla probíhat oběma směry. Mají zájem rozvíjet sporty, ve kterých nejsou tak zdatní, zejména fotbal, basketbal, házenou nebo vodní pólo.

HSTS uspořádala setkání v Chorvatském olympijském výboru, kde čínskou výpravu hostil Damir Šegota, vedoucí kanceláře pro olympijské programy.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *