Chorvatská dvojčata získala první evropskou medaili ve veslování






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
  Ivana a Josipa Jurkovićovi

Ivana a Josipa Jurkovićovi (Foto: Soukromé album)

Chorvatská dvojčata Ivana a Josipa Jurkovićovi slavila v neděli úspěch na mistrovství Evropy ve veslování v maďarském Szegedu.

Sestry Jurkovićové získaly bronzovou medaili ve dvojskifu žen. Cílovou páskou protnuli v čase 8:03,13 minuty a zajistili si tak svou první seniorskou medaili.

Sestry Jurkovićové, zpočátku čtvrté až na hranici 1500 metrů, se na posledních 500 metrů energicky prodraly dopředu a získaly bronz. Zlato putovalo do Rumunska s časem 7:52,05, stříbro získalo Řecko za 8:00,87.

  Ivana a Josipa Jurkovićovi

Ivana a Josipa Jurkovićovi (Foto: Soukromé album)

„Bylo to intenzivní, asi víc pro diváky než pro nás! Můžeme říci, že jsme se vkradli do posledních 500 metrů, ale pak jsme ukázali krev a štěrk našeho ostrova. Jsme maximálně spokojeni; je to naše první medaile na seniorské úrovni a odsud budeme pokračovat,“ řekl Josipa Jurković.

„Díky mámě a tátovi, díky babičce, pokud sledovala závod, díky naší rodině a přátelům a díky všem, kteří nás podporovali a věřili nám,“ dodala Ivana Jurković.

  Ivana a Josipa Jurkovićovi

(Foto: soukromé album)

Tato medaile slouží pro sestry Jurkovićové jako silný indikátor před nadcházející regatou olympijské kvalifikace v Paříži, která se koná 19. až 21. května ve švýcarském Lucernu.

  Ivana a Josipa Jurkovićovi

(Foto: soukromé album)

Mezitím Martinovi a Valentu Sinkovićovi unikla medaile na evropském šampionátu. V závodě dvojskifů skončili čtvrtí v čase 7:10,52 minuty, za bronzovým švýcarským týmem zaostali o čtyři sekundy. Zlato putovalo do Velké Británie s časem 7:01,54, zatímco Rumunsko si zajistilo stříbro v čase 7:03,88.

„Nemůžu říct, že závod proběhl podle našich představ. Po kvalifikaci a semifinále jsme doufali, že se přiblížíme boji o medaile, ale to je další poučení. Teď si odpočineme a budeme pokračovat v přípravě na zbytek sezony a Paříž,“ řekl Martin Sinković.

(Foto: soukromé album)

„Se závodem rozhodně spokojeni nejsme; čekali jsme víc. První dva závody byly lepší; zkoušeli jsme nějaké nové věci, ale tohle je dobrá lekce, někdy opravdu potřebujete vidět, co nefunguje. Jsme stále pozitivní, víme, že se můžeme zlepšit, a těšíme se na další přípravy. Věříme si a jdeme vpřed ještě silnější,“ dodal Valent Sinković.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *