Jedno jméno sdílí 14 chorvatských ostrovů






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
14 chorvatských ostrovů má stejný název

14 chorvatských ostrovů má stejný název (ilustrace)

Nedávné zprávy o prodeji malého chorvatského ostrova Veliki Školj v Malostonském zálivu, jak poprvé informoval Morski HRse rychle rozšířil po celém světě.

Neobydlený ostrov, který se rozkládá na 21 677 metrech čtverečních v Malostonském zálivu u Dubrovníku, je na prodej za tři miliony a 250 tisíc eur.

Na ostrově se nachází borový les a kamenný dům postavený před rokem 1968. Zatímco jakákoliv nová výstavba je na ostrově zakázána, registrace rodinné farmy (OPG) umožňuje postavit další malý kamenný dům a zasadit olivové háje nebo jiné plodiny. Více podrobností o prodeji tady.

Malý chorvatský ostrov v Malostonském zálivu je na prodej.  Neobydlený ostrov Veliki Školj se rozkládá na ploše 21 677 metrů čtverečních v Malostonském zálivu nedaleko Dubrovníku.  Agentura usnadňující prodej vyzdvihuje jeho vhodnost pro glamping, naturismus, svatby, soukromé večírky, teambuildingy, ochutnávky ústřic a další.  Na ostrově je borový les a kamenný dům postavený před rokem 1968. Navíc má svůj vlastní zdroj pitné vody.  Zatímco jakákoliv nová výstavba je na ostrově zakázána, registrace rodinné farmy (OPG) umožňuje postavit další malý kamenný dům a zasadit olivové háje nebo jiné plodiny.  Cena za pořízení je tři miliony a 250 tisíc eur.  Při zvažování koupě ostrova v Chorvatsku je důležité si uvědomit, že na většině z nich je jakákoliv výstavba zakázána z důvodu zařazení mezi zalesněné nebo zemědělské pozemky.  Jedinou výjimkou je založení živnosti;  povoleny jsou však pouze zemědělské objekty, jako jsou sklepy, sklady ovoce a zeleniny, skleníky, stodoly apod.  Kromě toho, pokud si kupujete ostrov pro své vlastní soukromí, je nezbytné si uvědomit, že nemůžete ostatním zakázat koupání na plážích ostrova, vstup na břeh nebo plavbu v blízkosti ostrova, uvádí Morski.hr.

Veli Školj v Malostonském zálivu (Google Earth/Morski.hr)

Tak jako Morski.hr hlásí dnes některé portály uvedly nepřesné informace o poloze ostrova, protože si ho spletly s jiným ostrovem stejného jména. Zajímavostí je, že v Chorvatsku je 14 ostrovů, které nesou název Veliki/Veli Školj.

Oni jsou:

1. Veliki Školj (Mljet), poblíž Saplunara na ostrově Mljet.

2. Planjak (Mljet) (Veliki Školj), podél severního pobřeží Mljetu, u vstupu do zálivu Prožurska.

3. Molunat (ostrov) nebo Veli Školj, ostrov poblíž osady Molunat.

4. Veli Školj (Pakoštane), ostrov před městem Pakoštane.

5. Veli Školj (Pelješac), ostrov v Malostonském zálivu.

6. Veli Školj (Ugljan), ostrov podél západního pobřeží Ugljanu.

7 Veli Školj (Funtana), ostrov západně od Funtany.

8. Veliki Školj (Malostonski Bay), na dně Malostonského zálivu.

9. Veli Školj (zátoka Paški), útes v zátoce Paški.

10. Školjić Veli (Krk) (Veliki Školjić, Školj, Školjić, Kirinčić), neobydlený ostrůvek v zálivu Soline, na východním pobřeží ostrova Krk.

11. Veli Školj (Šolta), v zátoce Tatinja na jižní straně Šolty.

12. Školjić Veli (Dolin), malý ostrůvek u Dolina.

13. Veli Školjić u ostrova Vrgada.

14. Veliki Školj (Klek), který je sporný mezi Chorvatskem a Bosnou a Hercegovinou.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *