Za poznáním Bjelovar-Bilogora: Příroda, dobrodružství a tradiční jídlo






(Foto kredit: Stipe Boščić)

Ať už jedete na kole nebo pěší turistiku po malebných stezkách nebo si užíváte adrenalin na čtyřkolkách, Bjelovar-Bilogora County nabízí něco pro každého milovníka přírody.

Cyklistika

(Foto kredit: Stipe Boščić)

S 700 km cyklostezek, Bjelovar-Bilogora County je ideální pro milovníky cyklistiky. Region nabízí trasy malebnými, málo frekventovanými oblastmi, se zachovalou přírodou, kulturním dědictvím a příznivým klimatem. Plánuje se rozšíření cyklistické infrastruktury o novou 66 km stezku na staré železniční trati.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Cyklisté mohou v současné době využívat různé mezinárodní, okresní i místní trasy, všechny dobře značené a vybavené odpočívadly a opravárenskými stanicemi. Kraj je ideální jak pro rekreační cyklistiku, tak pro horská kola, vyznačuje se hustou sítí lesních cest a cest.

Štěrková cyklistika, jízda na kole po nezpevněných cestách, si rychle získává na popularitě a župa Bjelovar-Bilogora nabízí pro nadšence vynikající terén.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Více podrobností o cykloturistice tady.

Turistika

(Fotografie: Chorvatský horolezecký svaz „Bilogora“ Bjelovar)

Se třemi blízkými horami je tento region skvělým turistickým cílem v Chorvatsku. Jedním z vrcholů je horská chata Kamenitovac, posazená ve výšce 242 metrů s nádherným výhledem na údolí Bjelovar.

Z chaty se návštěvníci mohou kochat naučnou stezkou „Bilogora“, 250metrovou dřevěnou stezkou určenou pro poznávání přírody a výuku v přírodě.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Nenechte si ujít „Modlitbu lesa“ napsanou na dřevěných trámech, která vás provede od jedné informační tabule ke druhé, kde se naučíte poznávat různé rostliny a objevíte mnoho fascinujících faktů o přírodě.

Modlitba lesa (Foto: Chorvatský horolezecký svaz „Bilogora“ Bjelovar)

(Fotografie: Chorvatský horolezecký svaz „Bilogora“ Bjelovar)

Pro milovníky pěší turistiky začíná a končí současná obchvatová trasa v délce 11 km u horské chaty Kamenitovac se čtyřmi kontrolními body. K dispozici jsou také dvě značené turistické stezky: 7,3 km ‚Bilogorska šetnica‘ vedoucí k orovacským vinicím a studni Pohajdin a 7 km stezka z Bjelovaru (Lug) k chatě.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Horská chata Kamenitovac je otevřena denně a nabízí restauraci a ubytování pro turisty.

Více informací tady.

Quad Safari

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Pro milovníky adrenalinu nabízí okres Bjelovar-Bilogora vzrušující jízdu na čtyřkolkách, horských kolech a jízdu na motorce po lesních stezkách.

Se všemi nezbytnými bezpečnostními opatřeními mohou dobrodruzi prozkoumat mírné svahy Bilogora, Moslavačka Gora a Papuk spolu s údolími Česma a Ilova.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Připojte se k safari na čtyřkolkách, safari na kole a motokrosu a zažijte výjimečné dobrodružství.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Překontrolovat Dobrodružství Bjelovar pro více informací.

OPG Mihoci „Vrata Bilogora“

OPG Mihociho „Vrata Bilogore“ (Foto kredit: Stipe Boščić)

Každé dobrodružství buduje chuť k jídlu a výletní středisko OPG Mihoci „Vrata Bilogore“ je perfektním místem k uspokojení.

Panství, které vlastní rodina Mihoci, se může pochlubit více než 150letou historií. Jeho historický vinný sklípek nyní slouží jako příjemná restaurace s nabídkou tradičních bilogorských jídel a bohatým výběrem vín.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Sídlo, které se nachází na jednom z nejvyšších bodů Bilogory, nabízí úchvatné výhledy a je obklopeno lesy, úrodnými poli, vinicemi a sady.

(Foto kredit: Stipe Boščić)

Jídlo se připravuje z čerstvých místních surovin, včetně domácího chleba, koláčů, džemů a uzeného masa.

Další podrobnosti a jak se dostat do kontaktu tady.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *