Šime Vrsaljko jmenoval chorvatského fotbalového velvyslance






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
Vrsaljko jmenován velvyslancem HNS

Šiime Vrsaljko a Marijan Kustić (Foto: HNS)

Bývalý chorvatský reprezentant Šime Vrsaljko se ujal role oficiálního vyslance národního týmu.

Prezident chorvatské fotbalové federace Marijan Kustić navázal spolupráci s Vrsaljkem a učinil z milovaného bývalého reprezentanta ambasadora federace.

Podle dohody s prezidentem Kustićem bude Vrsaljko angažován jako velvyslanec Federace. V této roli bude zastupovat Chorvatskou fotbalovou federaci (HNS) na akcích v Chorvatsku i v zahraničí a bude podporovat různé projekty, programy, iniciativy a aktivity HNS.

„Jsem nesmírně potěšen, že Šime vstoupí do našich řad, protože ho považuji za vynikajícího fotbalistu, který tvrdou prací dosáhl pozoruhodné mezinárodní kariéry a stal se tak vynikajícím vzorem pro mladé fotbalisty.

Šime chytil národ za srdce svým nakažlivým optimismem, veselostí a pozitivní energií a stal se jedním ze symbolů legendární generace roku 2018. Je mezinárodně uznávaný, mluví několika cizími jazyky a má vynikající komunikační schopnosti. Jsem přesvědčen, že v této roli bude excelovat, a přeji mu mnoho úspěchů,“ řekl prezident HNS Marijan Kustić.

Vrsaljko hrál za chorvatské mládežnické týmy od svých 15 let a odehrál 52 zápasů za seniorský národní tým. S Vatreni startoval na třech evropských šampionátech a dvou světových pohárech, včetně mistrovství světa 2018 v Rusku, kde byl klíčovým hráčem týmu, který získal stříbrnou medaili.

Chorvati v lize mistrů

Sime Vrsaljko (Foto kredit: Anton Zajcev/soccer.ru)

Svou kariéru začal v Dinamu Záhřeb, kde vyhrál čtyři mistrovské tituly a dva poháry. Po úspěšných štacích v Janově a Sassuolu strávil šest let v Atléticu Madrid, kde vyhrál Evropskou ligu UEFA a španělský šampionát. Hrál také za Inter Milán a Olympiacos.

„Děkuji prezidentu Kustićovi za návrh a důvěru a těším se na dohodnutou spolupráci. Byl jsem hrdý na to, že jsem mohl reprezentovat Chorvatsko na hřišti, a nyní budu stejně motivován reprezentovat náš fotbal mimo hřiště. Výsledky ukazují, že HNS patří mezi nejúspěšnější a nejlépe organizované federace v Evropě a ve světě a já jsem dychtivý přispět svými znalostmi, zkušenostmi a energií do této nové role,“ řekl Šime Vrsaljko.

Vrsaljko se připojí k federaci počínaje UEFA Euro 2024, kde bude součástí oficiální delegace HNS a bude reprezentovat federaci na oficiálních akcích UEFA po boku prezidenta Kustiće.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *