Kalifornie zahrnuje chorvatskou kulturu měsíčními slavnostmi






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Kalifornie zahrnuje chorvatskou kulturu měsíčními slavnostmi

Kalifornie zahrnuje chorvatskou kulturu měsíčními slavnostmi (Foto: Soukromé album)

Kalifornie se v posledních několika letech stala mnohem více chorvatskou. To platí zejména letos, protože chorvatští Američané s neocenitelnou podporou chorvatského konzulátu v Los Angeles, různých chorvatských organizací a institucí a širších chorvatských komunit a farností zlepšili oslavu všeho chorvatského díky spolupráci s městem Los Angeles. oficiálně vyhlásit měsíc květen Měsícem chorvatského kulturního dědictví.

Oslavy začaly oficiálním vyhlášením měsíce chorvatského kulturního dědictví na radnici v Los Angeles a začátkem května promítáním dvou chorvatských filmů.

Kalifornie zahrnuje chorvatskou kulturu měsíčními slavnostmi

Chorvatský generální konzulát Chorvatska v Los Angeles Renee Pea si potřásá rukou se starostkou Los Angeles Karen Bass (Foto: soukromé album)

Na Den matek, sv. Anthony’s Croatian Catholic Parish v LA pořádala svůj každoroční oběd a koncert ke Dni matek chorvatské dětské školy a skupiny Kolo Group Croatia.

15. května si hosté užili tradiční chorvatský oběd v chorvatském sále v San Pedru, kde Mr. Dalibor Martinis přednesl přednášku o historickém pohledu na obyvatele Komiže doma i v USA

Kalifornie zahrnuje chorvatskou kulturu měsíčními slavnostmi

Chorvatský generální konzulát Chorvatska v Los Angeles Renee Pea drží prohlášení s členem městské rady Los Angeles Timem McOskerem a chorvatským zpěvákem studujícím v Los Angeles Roko Blažević (Foto: soukromé album)

Poté se 17. května konal chorvatský noční trh a oslava Dne Vukovaru se speciálním hostem Dr. Mirjana Semenić Rutko, MD, jedna z obránkyň Vukovaru během války o vlast.

Pro ty, kteří mají zájem zažít chorvatskou kulturu v okrese Los Angeles, stále existují akce, které si mohou užít až do 1. června.

Kalifornie zahrnuje chorvatskou kulturu měsíčními slavnostmi

Roko Blažević zpívá Cesarice (Foto: Soukromé album)

Mezi nadcházející události patří:

Každoroční Croatian Street Party se bude konat 26. května v Croatian Hall v San Pedro, kde můžete ochutnat vynikající jídlo, zatančit si a zazpívat na chorvatskou hudbu.

V předvečer Dne chorvatské státnosti, 29. května, se radnice v Los Angeles rozzáří v chorvatských barvách a na budově americké banky v centru Los Angeles bude vystavena chorvatská ikonická červenobílá dáma.

Kalifornie zahrnuje chorvatskou kulturu měsíčními slavnostmi

Člen rady LA Tim McOsker předává generální konzulce Renee Pea Proclamation. Doprovází ji Frane Jerković, prezidentka chorvatského amerického klubu v jižní Kalifornii, a za ní stojí filmař a také americký zástupce pro USA v Poradním sboru chorvatů v zahraničí. (Foto: soukromé album)

Slavnostní koncert ke Dni chorvatské státnosti Klapa More Split, Chorvatsko se speciálním hostem 31. května v kostele sv. Anthonyho chorvatská katolická farnost.

Na závěr chorvatského měsíce proběhne 1. června v hotelu Shade na Manhattan Beach v Kalifornii degustace vína a akce s příznačným názvem Zinfandel Story s vystoupením skupiny Klapa More ze Splitu a dalmatského zpěváka Roka Blaževiće, který zastupoval Chorvatsko na Eurovizi. písničková soutěž v roce 2019.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *