New York Chorvat poctěn cenou 2024 Excellence in Teaching Award






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
New York Chorvat získává ocenění Excellence in Teaching Award

Srecko Mavrek (Foto: Soukromé album)

Renomovaný newyorský Chorvat a mezinárodně uznávaný odborník na vzdělávání Srecko Mavrek získal v roce 2024 cenu Hostos Community College Excellence in Teaching Award.

Od roku 2016 vyučuje kurzy Beginning Swimming a Beginning Yoga na Hostosu, jedné z 25 vysokých škol City University of New York.

Vzhledem k tomu, že se toto ocenění udělovalo poprvé, jde o mimořádný úspěch. Toto uznání odráží jeho mimořádný závazek k inovativní výuce a významný dopad, který má jeho výuka na úspěch jeho studentů.

Výběrové řízení na toto ocenění je přísné a zahrnuje důkladnou kontrolu ze strany komise věnované identifikaci výjimečných vyučovacích postupů.

Toto ocenění je nejen ukázkou jeho vynikajících pedagogických schopností, ale také toho, jak si ho kolegové velmi váží. Ve středu ho formálně uznali a předali mu cenu prezident Cocco De Filippis a viceprezident a probošt pro akademické záležitosti Shiang-Kwei na slavnostním uznání fakulty.

New York Chorvat získává ocenění Excellence in Teaching Award

(Foto: soukromé album)

Jako chorvatský přistěhovalec Mavrek dříve působil jako výzkumný pracovník a přednášející na univerzitách v Udine v Itálii, Karl-Franz-University Graz v Rakousku, Augsburg University v Německu a Pecs University v Maďarsku.

Mavrek přišel do USA v roce 2005 učit jako mezinárodní tělovýchovný pedagog. V současnosti působí jako člen SHAPE America’s Physical Education Council a také jako recenzent recenzovaného časopisu Strategies – A Journal for Physical and Sport Educators.

Působil také jako oficiální zástupce Kappa Delta Pi International Honor Society ve vzdělávání při Oddělení OSN pro globální komunikaci.

(Foto: soukromé album)

Získal několik prestižních odborných ocenění, včetně ceny za vedení komunity prezidenta pro fitness, sport a výživu za rok 2016, ceny učitele tělesné výchovy na střední škole střední školy SHAPE America v roce 2015 a ceny za národní službu za rok 2012 (Rada pro vodní profesionály, AAPAR/Americká aliance pro zdraví, tělesnou výchovu, rekreaci a tanec).

Během své profesionální kariéry přednesl více než 100 ústních a posterových prezentací, workshopů a zvaných přednášek v New Yorku, státu New York, na amerických a mezinárodních konferencích a seminářích v 15 zemích.

Jinak Mavrek zpívá tenor v klape Astoria, která se proslavila provedením americké státní hymny na Croatian Heritage Night v Madison Square Garden před pěti lety. V Science of Music píše tradiční a světovou hudbu a hraje na různé nástroje.

(Foto: soukromé album)

Byl jedním z moderátorů chorvatského rádia NY a jeho články se objevují v HIA, Croatia Week a dalších médiích. Od 90. let je vášnivým chorvatským lobbistou a propagátorem chorvatského národního dědictví a kulturních hodnot v Americe i ve světě. V roce 2023 obdržel zvláštní cenu „Večernjakovo rodné město“ a cenu americko-chorvatského kongresu.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *