Miočićův odkaz poctěn velkou nástěnnou malbou v Chorvatsku






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Miočićův odkaz poctěn velkou nástěnnou malbou v Chorvatsku

Odkaz Miočiće poctěn velkou nástěnnou malbou v Chorvatsku (Foto: Turistické sdružení obce Ražanac/Viko Stojanović (autor)

Na hlavní silnici (D106) směrem na chorvatský ostrov Pag byla odhalena nástěnná malba na počest dvou slavných Miočićů ze severodalmatské vesnice Rtina.

Nástěnnou malbu, která ctí Stipeho a Mirko Miočiće, vytvořil umělec Viko Stojanović a financovala ji obec Ražanac a obyvatelé Rtiny.

„Obyvatelé Rtiny se rozhodli uctít tyto dva velké muže, protože nikdy nezapomněli zmínit, odkud přišli, tedy Rtina. Tato nástěnná malba je jejich způsob, jak vyjádřit vděčnost,“ napsal Ante Miletić, ředitel turistického sdružení obce Ražanac.

Mirko Miočić byl jedním z nejznámějších chorvatských soutěžících v kvízu a často zmiňoval své rodné město Rtina, kde žil.

Během prvních let pořadu „Kdo chce být milionářem“ ho více než 50 dalších soutěžících nazývalo jejich záchranným lanem „Phone-a-Friend“. Protože byl Mirko jedním z nejčastěji nazývaných „Phone-a-Friends“, redakce chorvatské verze „Kdo chce být milionářem“ změnila pravidla tak, aby bylo možné zavolat stejné osobě maximálně třikrát za rok. sezóna.

Od roku 2013 do března 2016 byl honičem v kvízové ​​show „The Chase“.

Mirko Miočić zemřel v roce 2017 ve věku 60 let.

Miočićův odkaz poctěn velkou nástěnnou malbou v Chorvatsku

(Foto: Turistické sdružení obce Ražanac/Viko Stojanović (autor)

Chorvatské kořeny legendy UFC Stipe Miočiće jsou dobře zdokumentovány. Jeho zesnulý otec pocházel z Rtiny, zatímco jeho matka pochází z Cetingradu.

Miočić je hrdý na své chorvatské dědictví a nedávno získal dalšír Chorvatsky inspirované tetování na paži po erbu, který dostal na nohu před mnoha lety.

Stipe Miocic novým tetováním vzdává hold chorvatským kořenům

Stipe Miočić vzdává hold chorvatským kořenům novým tetováním (Instagram)

Stipe Miočić drží rekord pro nejvíce po sobě jdoucích obhajob titulu v historii těžké váhy UFC, když svůj titul obhájil čtyřikrát proti Alistairu Overeemovi, Junior dos Santos, Francis Ngannou a Daniel Cormier.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *