VIDEO: Oficiální hymna chorvatského fotbalového týmu odhalena






Oficiální hymna chorvatského fotbalového týmu odhalena

Oficiální hymna chorvatského fotbalového týmu odhalena (Foto: Zagrebačka pivovara/HNS)

Dva týdny před UEFA Euro 2024 představila Chorvatská fotbalová federace (HNS) novou oficiální hymnu chorvatské fotbalové reprezentace s názvem „Najbolja kad je najteže“ („Nejlepší, když je to nejtěžší“).

Video hymny představuje největší hvězdy Vatreni, počínaje kapitánem Lukou Modrićem.

Video, které začíná a končí scénami hlavního trenéra Zlatka Daliće, ukazuje současné i bývalé hráče, kteří hrdě vystavují své medaile, a také krásné regiony Chorvatska, ze kterých pocházejí.

Ohromující záběry z celé země a scény s Modrićem, Gvardiolem, Perišićem, Kovačićem, Mandžukićem, Pašalićem, Livakovićem, Petkovićem, Ćorlukou, Kramarićem, Vidou, Olićem, Vrsaljkem, Subašićem, Asanovićem a nezapomenutelné okamžiky před egyptskými pyramidami s vystoupením umělců hymny, Tiho Orliće a General Danger.

Odhalení oficiální hymny také znamenalo první mediální vystoupení nového velvyslance HNS, oslavovaného bývalého národního hráče Šime Vrsaljka, který vyjádřil své nadšení z písně a videa:

„Celý projekt byl fenomenální zážitek. Po prezentaci jsem věděl, že to bude dobré, protože vše, co HNS představuje, bylo vždy fenomenální, ale nečekal jsem, že to bude tak dobré.

Gratulujeme všem účastníkům a účinkujícím; píseň je čistá emoce a ztělesňuje vše, co chorvatský národní tým představuje. Když si píseň poslechnu a ohlédnu se za svými hracími dny, mohu říci, že opravdu motivuje a vytváří synergii.

To je přesně to, co jsme potřebovali. I nadále budu předávat tyto emoce ve své nové roli, stejně jako jsem to dělal, když jsem měl na sobě svůj oblíbený dres. Při sledování tréninků někdy zapomínám, že už nejsem součástí týmu.“

Sime Vrsaljko

(Foto: Zagrebačka pivovara/HNS)

Prezident HNS Marijan Kustić zopakoval Vrsaljkovy pocity, poděkoval všem, kteří se podíleli na tvorbě písně a videa, a zdůraznil důležitost podpory a jednoty před nadcházejícími výzvami v Německu:

„Jsem potěšen, že jsme tu písničku dnes uvedli v premiéře, a děkuji Tiho Orlićovi a Opće pašně za vynikající, krásnou píseň, ze které vám při poslechu naskakuje husí kůže. Toto je svědectvím poselství, které jako federace prosazujeme – jednotu a rodinu.

Gratuluji všem k dobře odvedené práci a jsem si jistý, že naši fanoušci se v písni najdou a užijí si ji. Atmosféra je skvělá a pokud jde o národní tým, jsme všichni pohromadě.“

Tiho Orlić, spisovatel a jeden z interpretů hymny, poděkoval všem zúčastněným za vynikající spolupráci:

„Děkuji General Danger a klukům z mé kapely za vynikající spolupráci. Opravdu věřím, že máme skutečnou, emotivní fanouškovskou hymnu, se kterou budeme hlasitě podporovat naše kluky na nadcházejícím šampionátu. Skladbě i videu jsme dali hodně práce a s výsledkem jsme spokojeni.

Doufám, že hráči a fanoušci budou také. Do videa jsme zahrnuli bývalé i současné Vatreni, natáčeli po celém Chorvatsku, v Káhiře a v Madridu, kde jsme navštívili Luku Modriće. Na projektu jsme začali pracovat na začátku roku, takže jsem nesmírně rád, že dnes konečně představím naši hymnu.“

Pero Galić, zpěvák chorvatské rockové skupiny Opća pošanje, se dotkl poselství za textem nové hymny:

„Poselství písně ‚Best When It’s Toughest‘ zdůrazňuje vzájemnou jednotu, lásku a kolektivní cestu našeho národního týmu od prvního gólu Aljoši Asanoviće v roce 1990 až po dnešek. Představili jsme také 44stránkový booklet s fotografiemi a komiksem, který doprovází video a píseň, na což jsme velmi hrdí. Chceme dále propojovat hráče a fanoušky a zdůraznit to, co sdílíme – vášeň pro fotbal. Víme, že fotbal má sílu nás všechny sjednotit.“

Oficiální hymna chorvatského fotbalového týmu odhalena

(Foto: Zagrebačka pivovara/HNS)

Velkolepé odhalení nové hymny se uskutečnilo v Pivaně záhřebského pivovaru, kde své nadšení z akce vyjádřila i marketingová ředitelka Ana Štebih Pinjuh: „Chceme tuto novou hymnu přiblížit fanouškům a já opravdu věřím v naši společný úspěch. Už se nemůžeme dočkat, až začne fotbalové šílenství a euforie.

Jsme tu dnes, abychom podpořili HNS a náš národní tým před mistrovstvím Evropy. Žuja se etabloval jako nejhlasitější podporovatel národního týmu, který prosazujeme všemi našimi aktivitami, a nejinak tomu bude i na tomto Euru.“

Před Eurem odehrají Vatreni dva přátelské zápasy. První je na programu v pondělí 3. června proti Severní Makedonii na hřišti Rujevice, o pět dní později bude následovat zápas s Portugalskem v Lisabonu. Poté zamíří do svého tábora v německém Neuruppinu.

Podívejte se na novou fanouškovskou hymnu a video níže.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *